Seksi Arapkinja pokreće revoluciju na Srednjem Istoku: Pozirala u bikiniju za naslovnicu

Seksi Arapkinja pokreće revoluciju na Srednjem Istoku: Pozirala u bikiniju za naslovnicu

Foto: Lilac Magazine, AFP

22-GODIŠNJA manekenka Huda Naccache iz Haife u Izraelu, postala je dio povijesti. Naime, prva je Arapkinja koja se našla na naslovnici nekog arapskog časopisa u bikiniju. Izazvala je burne reakcije, a na naslovnicu ju je smjestila glavna urednica časopisa Lilac, Yara Mashour. Arapski magazin sa sjedištem u Izraelu na taj je način izazvao tamošnje običaje i tradiciju. Yara je poznata kao urednica koja je i prije rušila tabue u, za žene diskriminirajućoj sredini, a ovim je napravila dosad najveću stvar. Nitko se prije nje nije usudio napraviti isto.

Odlučni u razbijanju tabua

"Otkad sam u Nazaretu osnovala Lilac, prije deset godina, odlučila sam razbijati tabue. Radila sam na osnaživanju i oslobađaju žena od određenih stvari. Huda je prvi arapski model koji se pojavio na naslovnici arapskog magazina u bikiniju. Lilac je prvi arapski magazin koji je napravio ovakvu naslovnicu. Već desetljeće radim na tome da poboljšam položaj žena na Srednjem Istoku", izjavila je urednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam ponosna što sam prva koja je u bikiniju pozirala za Lilac"

Huda je i sama ponosna na revolucionarnu naslovnicu. "Jako sam ponosna što sam prva koja je u bikiniju pozirala za Lilac. Profesionalni sam model i to bi trebalo biti normalno. U početku sam strahovala što bi naše društvo moglo reći. Kasnije sam shvatila da moram napraviti neke stvari za uspjeh i pričala sam sa roditeljima. Nikad to ne bih napravila bez njihovog blagoslova. Smatram se hrabrom i samopouzdanom. Ne bojim se biti prva djevojka koja će napraviti ovako nešto", zaključila je manekenka.

"Bilo je već i vrijeme da netko napravi ovako nešto"

I urednica Yara i manekenka Huda svjesne su kakve će biti reakcije na naslovnicu, no time se ne zabrinjavaju. Ovo vide kao početak promjene za položaj žena na tom području svijeta. "Bilo je već i vrijeme da netko napravi ovako nešto", izjavila je Huda, koja se nada svjetskom uspjehu u manekenskom svijetu. Ubrzo ide na natjecanje za Miss planeta Zemlje, a usto studira i arheologiju te zemljopis u Haifi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara