Seksologinja tvrdi da ste u ovim godinama najmoćniji u krevetu

Seksologinja tvrdi da ste u ovim godinama najmoćniji u krevetu
Foto: Instagram

IAKO je uvriježeno vjerovanje da muškarci svoj seksualni vrhunac dosežu u dobi od 19 godina, a žene tek s 31, seksologinja Nikki Goldstein tvrdi drugačije. Ona smatra da se libido kod muškaraca i žena ne razlikuje toliko te da oba spola do svoje najbolje točke dolaze u istom razdoblju, a to ponajprije ovisi o njihovim vezama, poslu i obiteljskom životu. 

"Najbolji raspon godina je od kasnih dvadesetih do srednjih tridesetih za muškarce i žene", rekla je ona za Daily Mail. 

"Dok ste mlađi, još uvijek ste fokusirani na karijeru, spoznavanje sebe i shvaćanje kako vaše tijelo funkcionira, dok u starijoj dobi vaše tijelo počne raditi protiv vas", dodala je. 

Objasnila je da ste krajem dvadesetih i početkom tridesetih dovoljno stari da poznajete svoje tijelo i razumijete partnera. Žene, tvrdi, u tom razdoblju znaju što žele, a iskustvo im pomaže da razumiju kako će imati bolji seksualni život. 

"Muškarac s 19 godina možda može izdržati duže, ali nema pojma što radi", kaže Nikki. Istaknula je da i muškarci, kao i žene, u tridesetima dolaze do nove razine seksualnog samopouzdanja. 

"Iako im u četrdesetima opada razina testosterona, muškarci tad postaju samouvjereniji. Za većinu ljudi seks postaje bolji s godinama", zaključila je Nikki i dodala da je još jedan od razloga što nam se u tim godinama povećava libido činjenica da je tad seks puno bolji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara