Selfie koji bi ga mogao koštati 50.000 eura: Madonnin bivši dečko u problemima zbog bizarne fotke

Selfie koji bi ga mogao koštati 50.000 eura: Madonnin bivši dečko u problemima zbog bizarne fotke

Foto: Instagram

BIVŠI vođa francuske krajnje-desne Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pen namjerava tužiti Brahima Zaibata, francuskog plesača i bivšeg Madonninog dečka zbog fotografije koju je ovaj snimio.

Naime, plesač koji je pobijedio u "Plesu sa zvijezdama" napravio je selfie pored Le Pena, koji je spavao u avionu otvorenih usta. Sad političar tvrdi da je to narušilo njegovu privatnost te utjecalo na uspjeh njegove stranke na izborima, piše britanski Telegraph.

Zaibat je u avionu sjedio odmah iza Le Pena, a kad je shvatio da ovaj spava snimio se pored njega s kiselim izrazom na licu. Fotografiju je objavio na Facebooku, Instagramu i Twitteru te uz nju objavio poziv javnosti da glasuje protiv Nacionalne fronte u drugom krugu francuskih regionalnih izbora u prosincu prošle godine.

Le Pen iza sebe ima niz presuda zbog antisemitizma i poricanja holokausta, a nedavno ga je kći Marine Le Pen smijenila s pozicije počasnog predsjednika Nacionalne fronte. Predizborne ankete pokazivale su da bi krajnja desnica mogla osvojiti vlast u četiri od 12 francuskih regija.

"Glasujmo svi sutra i nokautirajmo ih. Očuvajmo bratsku Francusku", napisao je Zaibat i prikupio više od 20 tisuća lajkova.

 

Mettez les KO demain en allant tous voter. Pour préserver notre France fraternelle!!!! #jadoreça

Fotografiju objavljuje Brahim Zaibat (@brahimzaibat)

Nacionalna fronta nije uspjela na izborima osvojiti nijednu regiju, a Zaibat je priznao da je fotografiju napravio dva mjeseca ranije, no njenu objavu je tempirao kako bi postigao maksimalni rezultat.

"Mislio sam da su regionalni izbori pravo vrijeme za objavu fotografije jer je u prvom krugu Nacionala fronta ostvarila dobar rezultat", rekao je za Tele Star.

Časopis Public piše da je Le Pen izjavio da je ta fotografija "naštetila njegovom imidžu i bila presudna za poraz stranke koju vodi njegova kći". Zbog toga traži 50 tisuća eura odštete te Zaibatovu ispriku na društvenim mrežama. U slučaju da sud zauzme njegovu stranu, Le Pen traži da se Zaibata kazni s deset tisuća eura za svaki dan koji prođe bez objave isprike.

"Mislite li da je normalno da vas se fotografira dok spavate u avionu? Sud će odlučiti. To je moj privatni život i želim se zaštititi od takvog ponašanja. Kasnije sam doznao da je fotografija umnožena tisuću, 10 tisuća ili 100 tisuća puta na internetu. To je problem, da ju je zadržao za sebe ovo bi bilo potpuno drugačije", rekao je političar za rue89. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara