Serijski pop vlada britanskom glazbenom scenom

Serijski pop vlada britanskom glazbenom scenom
Velika Britanija, domovina uglednika rock glazbe poput Beatlesa ili Rolling Stonesa, naprosto je poludjela za serijskim pop sastavima koji su zauzeli sva vodeća mjesta na najnovijim top ljestvicama.

Ova je godina započela s izjavama vodećih izvođača, poput Eltona Johna, u kojima su snažno kritizirali novu ´manufakturnu glazbu´, a završava s izrazitom popularnošću upravo takve glazbe koja se jasno odražava u glasovima publike.

Rezultat glasovanja nedvojbeno ocrtava najnoviji uspjeh glazbe koju mrze glazbeni stručnjaci i poznavatelji, a obožavaju milijuni mladih koji za glazbene ljestvice redovito glasuju kako bi se njhovi idoli našli na čelnim pozicijama.

Protekloga se vikenda na vrhu službene britanske top-ljestvice našao hit skupine Girls Aloud - ´Sound of the Underground´. Na drugo i treće mjesto plasirale su se Cheeky Girls s pjesmom ´Cheeky Song (Touch My Bum)´ te muški sastav One True Voice čiji je hit ´Sacred Trust´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan od najgorljivijih kritičara serijskog popa Elton John u ožujku je rekao kako je takva glazba poput ´kutija žitarica´.

´To je poput stočne hrane. Naprosto je ima previše´, rekao je tada John.

No, čini se da ni on nije imun na promjenu mišljenja ili možda samo na priklanjanje trenutačnom trendu. Sa sastavom Blue snimio je upravo jedan od takvih serijskih hitova, nazvan ´Sorry Seems the Hardest Word´, koji se našao na četvrtom mjestu britanske top-ljestvice.

Glazbeni kritičari ističu da je rock u svjetlu novoga fenomena naprosto postao suvišan. Najbolje plasirani rock-hit je ´Scorpio Rising´ nastao suradnjom Liama Gallaghera i skupine Death in Vegas, koji se našao na 21. mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara