Serijski ubojica u stanu čuvao raskomadane prostitutke, otkrili ga igrom slučaja

Serijski ubojica u stanu čuvao raskomadane prostitutke, otkrili ga igrom slučaja
Screenshot: Youtube/Policijska fotografija

ZLATNA rukavica, novi film tursko-njemačkog redatelja Fatiha Akina, bavi se životom njemačkog serijskog ubojice Fritza Honkea. Honke je sedamdesetih godina prošlog stoljeća ubijao prostitutke u Hamburgu, a da u njegovoj zgradi nije izbio požar, možda nikad ne bi bio otkriven. 

15. srpnja 1976. vatrogasci koji su pozvani na intervenciju nakon što se zapalio stan na predzadnjem katu zgrade. Dok su provjeravali je li požar dohvatio i stan koji se nalazio iznad požarišta, pronašli su poluraspadnuti ženski torzo omotan plastičnom vrećom. Smjesta su pozvali policiju, a vlasnik stana je uhićen čim se vratio s posla. 

Pokazalo se da je u stanu skrivao još tijela, te da je ubio najmanje četiri žene u razdoblju između 1970. i 1975. godine. Sve njegove žrtve bile su prostitutke čije nestanke nitko nije prijavio i vrlo je vjerojatno da bi, da nije bilo požara, Fritz još godinama neometano ubijao. 

Prvo ubojstvo je ovaj noćni čuvar počinio u prosincu 1970. godine, a njegova žrtva je bila Gertraud Bräuer, frizerka koja se povremeno bavila prostitucijom. Kasnije je priznao da ju je ubio jer nije htjela s njim imati seksualni odnos. Njeno tijelo je raskomadao, a zatim ga u dijelovima sakrio u okolnom području. Policija je tad pronašla dijelove tijela, ali ubojica nije bio uhvaćen. 

Četiri godine kasnije zadavio je 54-godišnju prostitutku Annu Beuschel, a ubrzo zatim je na isti način ubio još dvije žene. Sva tri tijela je raskomadao i sakrio u svom stanu. Kad su se susjedi počeli žaliti na smrad, pokušao ga je prikriti velikom količinom dezodoransa. 

Honka je bio visok samo 1,65 metara, a kako je zbog toga bio jako iskompleksiran preferirao je niže žene. Također je volio da nemaju zube jer se bojao da će ga neka od njih osakatiti tijekom oralnog seksa. Bio je teški alkoholičar, a svoje je žrtve uglavnom nalazio u baru pod nazivom Zlatna rukavica oko kojeg se i vrti radnja filma. 

Tijekom suđenja izjavio je da ih je ubio jer su "ismijavale to što mu je draži oralni seks od pravog snošaja". Proglašen je krivim za četiri ubojstva i osuđen na 15 godina zatvora. 
Pušten je 1993., a svoje je posljednje godine života proveo u staračkom domu pod imenom Peter Jensen. Umro je u jednoj hamburškoj bolnici u listopadu 1998. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara