Severina, Nina Morić i Vanja Rupena na ovogodišnjem Radijskom festivalu

Severina, Nina Morić i Vanja Rupena na ovogodišnjem Radijskom festivalu

HRVATSKA estrada davno je zaključila kako je Hrvatski radijski festival, zahvaljujući principu odabira finalista, najbolje mjesto za promociju nove pjesme pa će i ove godine na toj glazbenoj manifestaciji nastupiti naše najveće glazbene zvijezde i oni nešto manje poznati izvođači koji su u finalnu fazu dospjeli među čak 446 prijavljenih skladbi. Najveća poslastica festivala - veliki Severinin koncert te dolazak Nine Morić i Vanje Rupene, manekenki koje će voditi program.

Ovogodišnji Hrvatski radijski festival održat će se u Opatiji 30. i 31. svibnja, a pjesme će, kao i prošle godine, biti podijeljene u dvije kategorije - zabavnu, odnosno narodnu, te pop-rock. U svakoj kategoriji u finalu se nalazi po 40 izvođača, dok će na završnoj večeri nastupiti 16 najbolje plasiranih iz obje večeri.

U pop-rock kategoriji za glasove slušatelja narednih će se mjeseci, među ostalim, boriti: Luka Nižetić, Vlatka Pokos, Antonija Šola, Nina Badrić, Ivana Banfić, Jacques Houdek, Goran Karan, Žanamari Lalić, Franka Batelić, ET i Emina Arapović. Večer zabavne, odnosno narodne glazbe ugostit će stalne goste Radijskog festivala: Mladena Grdovića, Dražena Zečića, Matu Bulića, Terezu Kesoviju, Maju Šuput, Sinišu Vucu, Mineu i druge, a na pozornici će po prvi put zapjevati i voditeljica Vjekoslava Bach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su Vanja Rupena i Nina Morić najavljene kao voditeljice pop-rock večeri, onu zabavnu vodit će protagonisti humoristične serije "Nad lipom 35". Severina će, najavljeno je na press konferenciji, u sklopu HRF-a održati veliku koncertnu promociju novog albuma, međutim neće biti u konkurenciji s ostalim izvođačima.

Radijski festival izvođači, između ostalog, obožavaju jer je pjesmama koje se plasiraju u finale zajamčen veliki dio hrvatskog radijskog etera - pjesme će se puštati na 146 radijskih postaja u Hrvatskoj, a emitirat će se i u Bosni i Hercegovini, Srbiji te Sloveniji. Svaka radio postaja koja sudjeluje u projektu obvezna je dnevno pustiti minimalno jednu pjesmu iz kategorije koju odluči emitirati, međutim prošli su festivali pokazali kako radio postaje, odnosno glazbeni urednici koji dodjeljuju nagradu u posebnoj kategoriji, otvorenih ruku prihvaćaju nove pjesme i emitiraju ih neprestano, zbog čega sudionice HRF-a redovito ulaze u godišnje liste najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj.

D.K., L.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara