Severina u Kragujevcu pjevala "Dalmatinku Srbijanku"

Tekst: Vanda Voloder
Foto: Marija Mihić, Davor Žunić/Cropix

SEVERINA, bez ikakve sumnje, žari i pali gdje god se pojavi. Tako je tijekom vikenda to činila u Kragujevcu, gdje je u subotu navečer održala koncert. I to poprilično uzavreli, ako je vjerovati srpskom Blicu, koji javlja da je Severinu toliko ponijela atmosfera na koncertu da je u pjesmu "Dalmatinka" uspjela ubaciti Srbijanka, a navodno je pjevala i srpsku narodnu pjesmu "Zlatibore, pitaj Taru". Zašto? Da zahvali nekoliko tisuća obožavatelja koji su je došli poslušati. Normalna stvar.

Ne izaziva Beyonce medijsku hajku, zna se tko to čini

Naravno, kada je Beyonce na Braču zapjevala s lokalcima i uspjela promucati nekoliko stihova na hrvatskom pjevajući naše narodne pjesme, oduševljenje nije izostalo. Kad Severina takvo što napravi u Srbiji, dakle, ne u Kninu, Karlovcu, Sisku, Pakracu, Splitu... iskrsne problem. Jedina prava estradna zvijezda mlađe generacije više ni mrdnuti ne može a da mediji ne naprave pravu hajku; te gdje je, te što je, te s kim je. A kako joj ovo nije prvi put da je optužuju da pjeva "četničke pjesme", sigurni smo, na komentare je oguglala.

Obični građani "nemaju šta tu komentirati"

Dobila je po nosu i kada je stala u obranu žena i branila pravo na majčinstvo, a zakonu o umjetnoj oplodnji dala je publicitet kakav ni ministar Milinović svojim čudnim idejama nije uspio rezervirati. Njezin "obračun" s Jadrankom Kosor u trenutku je postao stvar naslovnica, bez obzira na prirodu "faha" kojim se te novine bavile, a medijski, priča je bila napuhana do kraja. Iako je proizašla isključivo iz zdrave logike jednog razumnog građanina politički neobično sklepane nam države.

"Ako me sutra zatvore, molim vas nemojte mi nositi cigarete. Samo mi ponesite pincetu za obrve. Jer da ja nemam pincetu za obrve, vidjeli bi šta znači prava estradna senzacija", pomela je Severina svoja vrata, a onda krenula na javna: "Znam da je ona žena i njoj je isto teško. Međutim, nadam se da ima muda i da će promijeniti ovaj Zakon o umjetnoj oplodnji. Ovaj očajni zakon".

A granica dobrog ukusa se prelazi kad...

I tako se mali, spontani stand up nastup pretvorio u sapunicu mjeseca. Ali, Severina je tada, kao i mnogo puta dosad, pokazala da vrlo dobro zna što radi, koji su njezini kapaciteti, ali i koja su njezina prava kao hrvatske građanke. Vlada je, kao i u više prethodnih navrata, pokazala da nema pojma ni o čemu i da vodi računa jedino i isključivo o svojoj karijeri i ambiciji obrnuto proporcionalnoj njezinim kapacitetima. A cijeli slučaj pokazao da nije stvar dobrog ukusa slušati Severinine poskočice, već umotvorine iz Banskih dvora. Stanica na radiju još se i može promijeniti, ali ova vlast, na žalost, malo teže.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara