Sharon Stone prikupila tri milijuna dolara za istraživanje AIDS-a

AMERIČKA glumica Sharon Stone je uz pomoć kolegice Lize Minnelli u Cannesu prikupila više od tri milijuna dolara za istraživanje AIDS-a i tako uspostavila novi rekord na svečanoj večeri amfAR-a, američke zaklade Liz Taylor posvećenoj borbi protiv te bolesti.

Lani su na istoj večeri, koja je tradicionalno održava tijekom filmskog festivala u Cannesu, bila prikupljena dva milijuna dolara. Liz Taylor drugi put zaredom nije došla u Francusku zbog krhkog zdravlja.

Sharon Stone, koja je na večeri bila u ulozi voditeljice, svojski se potrudila da uveća iznos pred svjetski poznatim imenima, među kojima su bili redatelj Roman Polanski, glumci Mickey Rourke, Benicio del Toro, Penelope Cruz, Milla Jovovich, modni dizajner John Galliano (Dior), Ivana Trump i američki producent Harvey Weinstein.

U dugoj uskoj opravi od ružičastog satena sa šljokicama, Sharon Stone je pozvala na solidarnost u borbi protiv AIDS-a, bolesti čije su "najveće žrtve djeca", upozorila je.

Odmah zatim glumica je pozvala na pozornicu one koji su spremni odmah uplatiti 10.000 dolara u spomenutu svrhu: odazvalo se pedesetak gostiju, među kojima John Galliano i Ivana Trump.

AmfAR, koji je utemeljen 1985. godine, prikupio je otad više od 233 milijuna dolara koji su uloženi u dvije tisuće znanstvenih programa diljem svijeta.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara