Showtime: Kopiranjem do zvijezda?

TREBA li osoba koja sobu ima izlijepljenu, recimo, Rihanninim posterima, uz malo sluha (ako je sreće) postati pjevačkom zvijezdom? Ili su istinske zvijezde ljudi koji na pozornicu donose nešto svoje i to godinama polako pretvaraju u brand? "Showtime" se, po svemu sudeći, zalaže za prvu opciju pa svojim pulenima očito savjetuje da dane provode buljeći u MTV ili koncert Harija Rončevića, kako bi pokupili sve manire u spotovima i na pozornicama prežvakane mali milijun puta.

U trećoj emisiji prema mišljenju gledatelja najlošije su kopirali Valentina Trupović, koja se izborom pjesme ("Somebody To Love" od Queena) pokopala i napustila natjecanje, te Dario Jerković, "fetivi" Dalmatinac koji je, iako vjeran sebi, bio nešto manje zanimljiv od dječaraca s ljubavnim pjesm(ic)ama. A takvih na sceni "Showtimea" nije nedostajalo - Mario Sambrailo i Miro Tomić toliko su odlučni u namjeri da postanu "hrvatski Enriquei Iglesiasi" da za svoju možebitnu reputaciju žrtvuju i glazbeni dojam, prvenstveno odabirom potpuno krivih pjesama.

Favoritu najniže ocjene

Ipak, najgori baby face treće emisije nedvojbeno je bio Filip Dizdar, navodno favorit, ili barem najčešće spominjano ime showa. U trenutku kad je počeo vrištati u falsetu, pokušavajući nakratko biti Robbie Williams, Jacquesu, Ivani Husar i Borisu Banoviću, tj. stručnom žiriju, digla se kosa na glavi  pa je Dizdar mlađi i službeno postao najgori dio večeri, dobivši dvije trojke i četvorku (kad je u pitanju "Showtime", sramotno niske ocjene, jer su i najveći redikuli uspjeli dogurati do tri četvorke).

"Crnci emisije" - Mario Ponjavić i Mijo Lešina, ovaj put su se razišli u viđenju soul glazbe na hrvatski način. Blještavi Ponjavić spojio je nekoliko svojih omiljenih pjesama u jednu izvedbu, no i eventualno dobro kopiranje zvijezda zasjenila je grozota u obliku pjesme "Prži" dragog nam Ede Maajke.

Drugi se ljubitelj "frlji", pak, prikazao u svome svjetlu - Mijo Lešina nedavno nam je najavio kako će u glazbi spajati soul i dalmatinski štih, a večeras je to pokušao s Oliverom. Žiri, čije su upadice i dalje najzanimljiviji dio emisije, nije bio posebno oduševljen  pa se Mijo vrlo vjerojatno neće tako skoro vraćati svojoj viziji.

Koliko joj je važan show, a koliko sama glazba, pokazala nam je Kristina Petravić, dovevši na scenu plesače koje su trebale pomoći da nalikuje svjetskoj zvijezdi. "Greške kompenziraš sa scenskim nastupom", bila je Jacquesova blaža verzija onoga što smo od Kristine čuli.

Pravi izazov slijedi?

Kako natjecanje odmiče, na vidiku se pred wannabe zvijezdama pojavljuju novi izazovi. Uskoro će, naime, poznati hrvatski producenti (Baby Dooks, Boris Đurđević, Connect...) mladim nadama ponuditi autorske pjesme pisane baš za njih, što ovom showu ujedno daje i nadu u "bolje sutra". Nakon bjesomučnog kopiranja, vesela ekipa više se neće moći na nekoga ugledati jer će dobiti potpuno nove pjesme pa možda na pozornici "Showtimea" konačno vidimo nešto zanimljivo. Ovako, "Walking on Sunshine" i "Strong Enough" možemo gledati na puno drugih programa, u puno boljim izvedbama.

D.K.
Foto: G.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara