"Šire nemoral": Zabranjen spot cura koje se hvale svojim "lubenicama"

"Šire nemoral": Zabranjen spot cura koje se hvale svojim "lubenicama"
Screenshot: YouTube

DUO SEMANGKA (Duo lubenice) je indonezijski pop sastav kojeg čine Clara Gopa i Vanya Kiara. Cure su mislile da su novim singlom "Bounce" ("Poskakuj") ubole novi hit i pronašle svoju formulu za opstanak na glazbenoj sceni, a onda je uslijedio hladan tuš - tamošnje vlasti spot su zabranile jer "širi nemoral".

Komisija za zaštitu indonezijske djece (KPAI) pozvala je na razgovor članice sastava nakon što je, piše indonezijski portal Tribun News, zaprimila brojne prijave zabrinutih gledatelja. "Bojimo se da će djeca oponašati njihove pokrete, zato tražimo pojašnjenje", rekao je predsjednik komisije.

Nakon razgovora s komisijom, Duo lubenice se ispričao javnosti. "Ovo nam je lekcija da u budućnosti budemo pažljivije i pokušamo zabaviti ljude na pozitivniji način. Naš seksi imidž će i dalje biti tu, ali izbjegavat ćemo sve što je vulgarno", izjavile su članice grupe.

Posipanju pepelom pridružio se i menadžer grupe Sonny Bule. "Grupa će promijeniti svoj stil, spot možda nije dobar za mladu generaciju i indonezijsku djecu", rekao je.

U spornom videu djevojke, po uzoru na provokativne spotove današnjih pop zvijezda, na nekoliko lokacija i iz brojnih kuteva tresu svojim oblinama. Upravo su po njima i dosad bile najviše poznate, pa je tako objavljeno i da su djevojke grudi osigurale na milijardu rupija, odnosno nešto više od 480 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara