Šire se snimke sladoleda koji se ne topi, ljudi se čude: "Što se nalazi unutra?"
KINEZI su napravili sladoled koji nema svoju osnovnu karakteristiku - ne topi se, a njihov proizvod izazvao je brojne reakcije na internetu.
Poznati kineski brend sladoleda Chicecream, koji se reklamira kao kineska alternativa brenda Magnum, našao se na meti kritika nakon što su pojedinci primijetili da se njihovi proizvodi ne tope na visokim temperaturama. Sladoledi se ne tope čak ni kada su izloženi otvorenom plamenu, što je potaklo korisnike društvenih mreža da se zapitaju kakvi se sastojci nalaze unutra.
Ranije ovog tjedna korisnici na Weibou, kineskoj inačici Twittera, masovno su dijelili videozapise testiranja sladoleda pokušavajući ga otopiti upaljačem ili drugim vatrenim pomagalima, što se na kraju ispostavilo bezuspješnim, prenosi Daily Mail.
Jedna od objava prikazuje i kako je sladoled s okusom kokosa ostao u čvrstom stanju nakon 20 minuta stajanja na 31 stupnju Celzijusa, što je potpuno suprotno od uobičajenih sladoleda koji bi u roku od nekoliko minuta bili u potpunosti rastopljeni.
Prizori sladoleda koji se ne topi izazvali su veliku raspravu na ovoj platformi dovodeći u pitanje sigurnost ljudi koji konzumiraju ove proizvode, a koji nisu nimalo jeftini te se neki od njih prodaju i po cijenama od 10 dolara (74 kune).
Tvrtka je već jednom kažnjena zbog lažnog oglašavanja sastojaka
"Pitam se što se nalazi unutra. Hoće li se uopće otopiti u želucu?" napisao je jedan korisnik. Sama kompanija oglasila se pokušavajući se obraniti tvrdnjama kako su svi njezini proizvodi u skladu sa svim standardima kvalitete.
Dodali su kako su u sladolede dodana 0.032 grama karagenana, inače aditiva dobivenog iz morskih algi, koji omogućuje sladoledu da u ovakvim situacijama zadrži svoj prvobitni oblik. Također, napomenuli su i kako se on naširoko primjenjuje u sladoledima i pićima.
"Vjerujemo da ocjenjivanje kvalitete sladoleda na temelju 'pečenja' ili zagrijavanja sladoleda nije osnovano. Svi sladoledi su proizvedeni prema nacionalnim standardima. Karagenan pomaže mliječnim proteinima u održavanju valjanosti", istakli su iz tvrtke.
Inače, Kina ima dugu povijest skandala vezanih za sigurnost hrane, a 2019. godine ova kompanija kažnjena je s 1120 funti zbog lažnog oglašavanja svojih sastojaka.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati