Sjećate se Damira Kedže? He is back!

Sjećate se Damira Kedže? He is back!

3-6-5 je prošlo dana, a Damir Kedžo, član nekadašnjeg fijasko-benda Saša, Tin i Kedžo, opet plovi glazbenim vodama, i to u prilično neočekivanom izdanju. Uskoro će, naime, u eter radijskih postaja biti pušten njegov novi singl "Idem", a krajem rujna za spomenutu pjesmu će snimiti i spot. Ima li na hrvatskoj glazbenoj sceni mjesta za još jednog zavodnika i miljenika curica? Doznat ćemo uskoro!

"Promijenio mi se pogled na glazbu, mislim da je to normalno i dolazi s odrastanjem. Kad sam počeo pjevati, imao sam 16 godina, danas imam 20 pa drugačije i zrelije razmišljam", priča nam Damir Kedžo o svom novom glazbenom početku, koji će, najavljuje, biti potpuno različit od onoga čime se svojedobno proslavio zahvaljujući sudjelovanju u reality showu. Njegova nova pjesma "Idem" logičan je nastavak dobrog starta solističke karijere - na Melodijama Istre i Kvarnera nagrađen je za najbolju interpretaciju, a stručni žiri dodijelio mu je prvu nagradu za pjesmu "Kanet na vetru".

"Idem" je najava prvog Kedžinog albuma koji će se na tržištu naći u ožujku 2008. godine, a na njemu će, najavljuje 20-godišnji pjevač, najviše biti zastupljen tzv. talijanski pop. Iskustvo u neponovljivom boy bandu naučilo ga je, kaže, mnogim stvarima, pa u solo projekt ulazi pametniji i s novom producentskom ekipom - o njegovoj će se karijeri brinuti Ema Gušavac, koja radi s Lukom Nižetićem, Ivanom Kindl i Teškom industrijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije istina da sam imao psihički slom, jednostavno mi je trebala objektivna perspektiva"

Mediji su svojedobno pisali o "psihičkom slomu Damira Kedže" - navodno se nije mogao nositi s neočekivanom popularnošću, što nam je mladi pjevač ovom prilikom pojasnio.

"Novine su to, kao i obično, napuhale i stvorile priču oko nečeg sasvim normalnog i uobičajenog. Kad te netko sa 16 godina istrgne iz male sredine i baci u medije, to zna biti teško i neizdrživo. Ja na to jednostavno nisam bio navikao i imao sam potrebu s nekim popričati. Trebala mi je tuđa, objektivna perspektiva cijele situacije, to je sve", zaključuje Kedžo i nada se da će se novim projektom dokazati kao glazbenik na kojeg valja računati na domaćem estradnom nebu. 

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara