Slavna glumica bi kaznu mogla služiti u elitnom zatvoru uz slatkiše i teretanu

Slavna glumica bi kaznu mogla služiti u elitnom zatvoru uz slatkiše i teretanu
Foto: Getty Images/Guliver Image

FELICITY HUFFMAN u petak je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od dva tjedna jer je platila 15.000 dolara kako bi falsificirala prijemni ispit svoje starije kćeri za sveučilište. Prema pisanju Fox Newsa, Martin Murphy, jedan od odvjetnika koji ju zastupaju, zatražio je od sutkinje da glumica svoju kaznu odradi u jednom od najelitnijih američkih zatvora - u FCI Dublinu u Kaliforniji.

"Najbliže je prebivalištu gospođe Huffman u Los Angelesu", istaknuo je na suđenju. Tako bi se Felicity 25. listopada trebala sama predati u spomenuti zatvor koji je časopis Forbes proglasio jednim od deset najčistijih zatvora u Americi. Također, riječ je o isključivo ženskom zatvoru minimalne sigurnosti u kojem kaznu služi 1235 zatvorenica.

Embed from Getty Images

Ako svoju kaznu bude odsluživala tamo, njen će dan započinjati buđenjem u 6.30 i pospremanjem kreveta u koji će se ponovno morati vratiti svakog dana u 22 sata, kada se gase svjetla te će nositi kaki uniformu. Njena obitelj, suprug William H. Macy i dvije kćeri moći će je posjećivati subotom i nedjeljom između 8 i 14 sati, stoji u priručniku za zatvorenike.

Također, u priručniku piše kako "svaki odrasli posjetitelj može donijeti najviše 35 dolara zatvorenici", ali gotovina se može koristiti samo na automatima u sobi za posjete te se ne smije davati zatvorenici. Zatvorenice imaju mogućnost gledanja filmova radnim danima u 11 i 17 sati, igrati društvene igre i sudjelovati u fitness aktivnostima.

Embed from Getty Images

Usprkos tome što je holivudska zvijezda, Huffman će biti ograničena mjesečni budžet od 320 dolara za kupovinu u zatvorskom dućanu koji, između ostalog, prodaje i pizzu za nešto manje od četiri dolara, dvostruko pakovanje Oreo keksa za otprilike dva dolara, kokice, razne šampone, dezodoranse, dječji puder pa čak i kremu za sunčanje.

U FCI Dublinu svoju su kaznu ranije odslužile i Patty Hearst, kći izdavača Williama Randolpha Hearsta koja je pomogla terorističkoj skupini da opljačka banku 70-ih te Sarah Jane Moore, koja je pokušala izvršiti atentat na predsjednika Geralda Forda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara