Slavni glumac odriče se bogatstva od 710 milijuna dolara: "Novac ne znači sreću"

Slavni glumac odriče se bogatstva od 710 milijuna dolara: "Novac ne znači sreću"
Foto: Guliver Image/Getty Images

FILMSKA zvijezda iz Hong Konga Chow Yun-fat iznenadio je javnost objavom da se planira odreći svog bogatstva, koje se procjenjuje na 714 milijuna američkih dolara, te ga dati u humanitarne svrhe.

Glumac koji se proslavio ulogama u filmovima "Tigar i zmaj", koji je nagrađen Oscarom za najbolji strani film, te "Pirati s Kariba: Na kraju svijeta", troši tek stotinu dolara mjesečno. Nerijetko se može vidjeti kako se vozi javnim prijevozom ili kupuje na sniženjima. Do prije dvije godine 63-godišnji glumac koristio je Nokiju koju je kupio prije 17 godina, a vjerojatno bi je i danas koristio da nije prestala raditi.

"Novac zapravo ne pripada meni, ja ga samo privremeno čuvam", rekao je novinarima tijekom promocije novog filma "Project Gutenberg".

S njegovim načinom života i odlukom očito se slaže i supruga Jasmine Tan.

"San mi je biti sretna i normalna osoba. Najteža stvar u životu ne odnosi se na to koliko novca zarađuješ, već kako održavaš mirno stanje uma. Želim ostatak života proživjeti na jednostavan i opušten način", rekao je.

Jasmine je svojedobno otkrila da njen muž uspijeva živjeti štedljivo u jednom od najskupljih gradova na svijetu tako što obilazi ulične štandove i rijetko kupuje nove stvari.

"Ne nosim odjeću zbog drugih ljudi. Ako mi je udobna, dovoljno je dobra za mene", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara