Slavnom glazbenom menadžeru zbog pronevjere milijuna dolara prijeti 25 godina zatvora

Slavnom glazbenom menadžeru zbog pronevjere milijuna dolara prijeti 25 godina zatvora

NAJVEĆI boy bandovi u povijesti zabavne industrije, Backstreet Boys i 'N Sync, izgrađeni su na milijunima pronevjerenih dolara, a njihov menadžer Lou Pearlman optužen je za pranje novca, urotu i lažne izjave koje je davao za vrijeme službenog bankrota njegove tvrtke. Zbog 300 milijuna dolara (!!!) koje je pronevjerio očekuje ga, piše BBC, novčana kazna od milijun dolara i 25 godina iza rešetaka.

53-godišnji glazbeni mogul prošle je godine izjavio kako se ne osjeća krivim za nijednu točku optužnice, no svoju će izjavu promijeniti na ročištu u četvrtak, kada sud očekuje njegovo priznanje za nevjerojatnu svotu novca koju je pronevjerio u posljednjih deset godina. Pearlman je uhićen prošlog ljeta, kad se, u strahu od još ozbiljnije optužnice, odlučio odreći četiriju automobila i nekoliko bankovnih računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pearlman se tereti da je prevario najmanje 250 osoba koji su, zahvaljujući njemu, izgubili oko 200 milijuna dolara, a tu je i deset tvrtki koje je prevario i prouzročio im gubitak od oko 100 milijuna dolara.

Članovi grupa Backstreet Boys i 'N Sync još su krajem devedesetih, na vrhuncu slave, došli do saznanja da ih menadžer zaslužan za njihov veliki međunarodni uspjeh potkrada, zbog čega su prekinuli suradnju i prijavili ga policiji. Slučajevi su riješeni nagodbom, čiji su detalji za javnost do danas ostali nepoznati.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara