Službeni podaci: Alexander McQueen se objesio, ostavio poruku

Službeni podaci: Alexander McQueen se objesio, ostavio poruku

Tekst: F.M.
Foto: JLP


BRITANSKI modni dizajner Alexander McQueen pronađen je obješen u garderobi u svom stanu u Londonu, umro je od gušenja, a ostavio je i poruku, rekla je dužnosnica ureda mrtvozornika tijekom istražnog postupka na britanskom sudu.

Ured mrtvozornika, koji ima obavezu izvijestiti o uzroku smrti, nije objavio detalje sadržaja poruke koju je McQueen ostavio.

Lynda Martindill, dužnosnica ureda, rekla je sudu kako je 40-godišnji McQueen umro od gušenja uzrokovanog vješanjem. Svi detalji obdukcije bit će javnosti poznati za nekoliko mjeseci.

Nema sumnjivih okolnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policijski inspektor Paul Armstrong posvjedočio je kako smrt dizajnera nije sumnjiva, a vlasti ne sumnjaju na to da je netko pomogao pri McQueenovom samoubojstvu.

McQueen, bivši kreativni direktor Guccija i jedan od najpoznatijih dizajnera današnjice, pronađen je prošlog četvrtka mrtav u svom domu u Londonu, nakon što je u više navrat ana Twitteru objavio poruke u kojima je svjedočio o svojoj depresiji.

"Ludo sam ga volio, a on me ostavio"

Nedavno su se pojavile sumnje oko toga da je dizajner počinio samoubojstvo zbog nesretne ljubavi. U neobjavljenom je intervjuu za australsko izdanje časopisa Harper's Bazaar McQueen rekao kako pati zbog nesretno završene veze s tajanstvenim muškarcem. Razgovor je obavljen početkom siječnja, a dizajner je tada novinarima otkrio kako je bio ludo zaljubljen u jednog muškarca kojeg je jako volio i čije si je ime dao istetovirati na ruku.

"Bio je gad i vratio se u Australiju, a mene je ostavio da gledam u njegovo ime", rekao je tada Alexander u intervjuu koji će biti objavljen u travanjskom izdanju časopisa..

Istraga je odgođena do 28. travnja, a još uvijek nije službeno presuđeno da je McQueen počinio samoubojstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara