Smart V6 – projektil malog kalibra

OSAM prototipova nastalih na bazi Smartovog roadstera učestvovat će na jubilarnom reliju u povodu 100 godina Solitude race-a. V6 srce od 170 KS pruža performanse punokrvnog sportskog automobila.

Ukoliko želite automobil za kojim će se svi okretati novi Smartov model imena Coupe-Roadster je idealan izbor. Pri tome ćete potrošiti nemalih tridesetak tisuća eura i zauzvrat dobiti pravu igračku koja nažalost ima jednu manu.

Naime, nejak motor teško se nosi sa laganom karoserijom, pa u najboljem slučaju 10.9 sekundi za ubrzanje do stotke i 175 km/h maksimalne brzine ne budi previše adrenalina.

Najnoviji prototip iz Smarta je pravo rješenje problema. Punim imenom Smart Roadster-Coupe V6 biturbo je koncept sportskog automobila, koji pokreće V6 motor obujma svega 1.396 ccm. Da stvar bude jasnija, recimo da je šestak nastao spajanjem dva tri-cilindarska agregata. Novi agregat razvija ni više ni manje nego točno 125/170 kW/KS uz 220 Nm okretnog momenta.

S obzirom da ukupna masa automobila iznosi svega 833 kg, performanse su više nego solidne. Svojevrsni cestovni karting do 100 km/h stiže za manje od 6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 220 km/h.

Posjetitelji jubilarne utrke koja se održava nedaleko Stuttgarta imati će čast vidjeti Smartove bolide na djelu. Naime, serijska proizvodnja zasad nije u planu, pa je ovo idealna prilika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara