Smrt 15-godišnjeg sina slomila je slavnog glazbenika: "Događa se nešto čudno"

Smrt 15-godišnjeg sina slomila je slavnog glazbenika: "Događa se nešto čudno"
Foto: Guliver Image/Getty Images

NICK CAVE otkrio je da i dalje, četiri godine nakon tragične smrti svog sina, osjeća njegovu prisutnost oko sebe. Arthur Cave poginuo je sa samo 15 godina, kad je pod utjecajem LSD-a pao s litice u Ovingdeanu u istočnom Sussexu u srpnju 2015. Arthur je drogu uzeo s prijateljem, a onda je postao potpuno dezorijentiran te je halucinirao.

Pjevač Bad Seedsa o tom je gubitku prvi put progovorio u dokumentarcu One More Time With Feeling iz 2016. godine, a sad je u odgovorima na pisma svojih fanova na stranici Red Hand Files još jednom otvorio dušu.

U odgovoru obožavateljici koja je napisala da stalno osjeća prisutnost svog pokojnog muža Cave je opisao da je njegov sin volio bubamare, a kad je glazbenik posjetio mjesto na kojem je mladić poginuo, ugledao je jednu.

"Dva dana nakon što nam je sin poginuo, Susie i ja smo otišli do litice s koje je pao. Kad je Arthur bio mali, obožavao je bubamare. Baš ih je volio. Crtao ih je. Identificirao se s njima. Stalno je govorio o njima. Dok smo sjedili tamo, bubamara je sletjela na Susienu ruku. Oboje smo je vidjeli, no nismo ništa rekli jer iako smo prepoznali značenje, nismo htjeli umanjiti enormnost naše tragedije nekim mali prikazom maštarije. Tuga je bila nešto novo za nas", napisao je.

Dodao je da su bubamare bile prisutne u još nekoliko značajnih prilika nakon smrti njegovog sina.

"Nismo bili svjesni koliki su apetiti tuge. Kad smo se vratili kući, dok sam otvarao vrata kuće, bubamara mi je sletjela na ruku. Otada Susie i ja viđamo bubamare posvuda. Kad smo Warren i ja radili na posljednjem albumu, roj bubamara je uletio u studio. Ne znam što da mislim o tome, ali svaki put kad vidim bubamaru, osjećam se kao da sam dobio potvrdu da se događa nešto izvan mog shvaćanja, iako je vjerojatno samo riječ o sezoni bubamara", napisao je.

Caveova supruga Susie Bick je u intervjuu za Vogue prije dvije godine rekla da prvih tjedan dana nije mogla ustati iz kreveta.

"Rekla sam: 'Nick, ja ovo ne mogu.' Moja modna marka je gotova, sve je gotovo", rekla je.

Otkrila je da ju je u život vratila manekenka Daisy Lowe koja joj se javila oko neke haljine. Susie se nakon toga odlučila opet baciti na posao.

Priznala je da se zbog svega konstantno boji za drugog sina, Arthurovog blizanca Earla.

"Znam da je to iracionalno, no tako živite nakon traume, stalno ste na rubu", ispričala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara