Snimka dječaka žrtve vršnjačkog nasilja potresla je svijet

Snimka dječaka žrtve vršnjačkog nasilja potresla je svijet
Screenshot: YouTube

GLUMAC Hugh Jackman (51) poslao je poruku javnosti u kojoj podržava dječaka koji u videu uplakan priča kako se želi ubiti zbog psihofizičkog nasilja s kojim se svakodnevno susreće u školi. Quaden Bayles ima samo devet godina i snimala ga je majka, slomljena i u suzama, dok je on opisivao kako su ga maltretirali u školi. 

Dječakova majka Yarraka objavila je uznemirujuću snimku na društvenim mrežama u želji da se zaustavi nasilje. Video je postao viralan, a tisuće ljudi javno su podržale dječaka koji živi u Australiji, a kojem je dijagnosticiran Achondroplasia-dwarfizam, poremećaj rasta kostiju, zbog čega on ima normalnu veličinu torza, a znatno kraće udove od prosjeka.

Video je pregledan više od 10 milijuna puta, a Hugh Jackman je putem Twittera poručio Quadenu da ima prijatelja u njemu.

"Quadene, jači si od svojih vršnjaka i što god da se dogodi, imaš prijatelja u meni. Molim vas, budimo pažljivi jedni prema drugima. Život je dovoljno težak, zato upamtimo, svaka osoba koja stoji ispred nas suočava se s nekom bitkom, zato samo budite ljubazni - nasilje nije u redu", kazao je glumac.  

Na platformi GoFundMe je prikupljeno oko 260 tisuća dolara u jednom danu, a novac će se utrošiti na to da se Quadena pošalje u Disneyland.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara