Snoop Dogg i The Game prosvjedovali ispred policije: "Dosta nam je gledati što se događa"

Snoop Dogg i The Game prosvjedovali ispred policije: "Dosta nam je gledati što se događa"

Foto: FameFly

REPERI Snoop Dogg i The Game sudjelovali su na okupljanju pred glavnim sjedištem policije u Los Angelesu tražeći "dijalog" s policijom nakon ubojstva dvojice crnih Amerikanaca i petorice policajaca.

"Dosta nam je gledati što se događa i dosta nam je toga da nema komunikacije", rekao je novinarima Snoop Dogg, pravog imena Calvin Broadus i ustvrdio da mu nije cilj "ocrnjivati policiju".

Prosvjedi su održani u petak u nekoliko američkih gradova, među ostalim i ispred Bijele kuće u Washingtonu u kontekstu rasnih napetosti izazvanih ubojstvom dvojice Afroamerikanaca koje je ubila policija te zatim ubojstvom petorice policajaca koje je ubio 25-godišnji crni vojnik Micah Johnson koji je, prije nego ga je ubila elitna postrojba, objasnio da želi "ubijati bijelce, posebice policajce".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo preuzeti odgovornost kao ljudska bića i prihvatiti uloge ljudi koji šire mir i ljubav i promjene u gradu", rekao je The Game, pravim imenom Jayceon Terrell Taylor.

"Samo želimo početi dijalog i unijeti malo komunikacije kako bi policajci (početnici) znali što očekivati kada krenu u ophodnju ulicama i kako bismo mi imali drukčije poštovanje prema njima", rekao je Snoop Dog.

Repere su nakon prosvjednog marša primili šef policije u Los Angelesu Charlie Beck te gradonačelnik Eric Garcetti.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara