Socijalni radnici prozivaju Čeljusku zbog emisije sa Severinom, traže ispriku

Socijalni radnici prozivaju Čeljusku zbog emisije sa Severinom, traže ispriku
Screenshot: HRT

HRVATSKA KOMORA SOCIJALNIH RADNIKA reagirala je na epizodu HRT-ove emisije "U svom filmu" u kojoj je gostovala Severina.

Jedna članica Komore je 5. lipnja uputila zahtjev za isprikom HRT-u, a sada se oko tog zahtjeva javila i Hrvatska komora socijalnih radnika te ga podržala.

"Hrvatska komora socijalnih radnika pruža punu podršku svojoj članici te se pridružuje njenom zahtjevu upućenom prema HRT-u, uredništvu i voditeljstvu navedene emisije.

Tražimo da, sukladno Kodeksu časti hrvatskih novinara, kao i Vašem dokumentu 'Standardi i kvaliteta HRT-a' u što kraćem roku uputite javnu ispriku zbog iznošenja neprovjerenih i činjenično neutemeljenih informacija o kvaliteti postupanja institucija socijalne skrbi kao i zbog isticanja prava na roditeljstvo jedne osobe kao privilegirane u odnosu spram drugih roditelja.

Također, tražimo da pokrenete postupak iz svoje nadležnosti prema voditeljici emisije kao i uredništvu emisije 'U svom filmu'", stoji u njihovom zahtjevu.

Kako se može iščitati iz zahtjeva članice Komore, socijalnim radnicima sporno je pitanje koje je Tončica Čeljuska u jednom trenutku postavila Severini, a koje glasi: "Je li moguće da TI, kao Severina, kao neka osoba ne možeš dobit pravdu, pravilan i korektan pristup?"

Problematičan im je i Čeljuskin komentar o tome " kako smo u posljednje vrijeme svjedoci zakazivanja institucija socijalnih službi".

Emisija je emitirana 4. lipnja te je Severina u njoj govorila o svom novom albumu, glazbi i karijeri, ali se dotaknula i privatnog života te teme borbe za skrbništvo nad sinom Aleksandrom.

"To je teško. To je pet godina mučenja i odlaženja po raznim institucijama. Ne bih pričala o razlozima. Drago mi je što je Jelena Veljača pokrenula ovu akciju, o tome se treba govoriti. Ja sam se povukla s televizije upravo zbog brige za dijete. Kad sam prije dvije godine progovorila o tome njihova je floskula bila: neka institucije rade svoj posao. Institucije ne rade svoj posao. Naš sustav ne valja. Ja, bez obzira na sve, vjerujem u pravdu i pravosuđe, ali socijalne službe su jako podbacile u mnogim slučajevima. Nisu krivi bivši partneri zbog onog što rade, nego institucije koje im to omogućuju", rekla je pjevačica u emisiji.

Severina se ovom izjavom referirala na svoj intervju iz 2017. u kojem je progovorila o borbi za sina, ali i odnosu s bivšim partnerom. Tom je prilikom tvrdila da ju je Milan Popović psihički maltretirao i prijetio joj te je tijekom borbe za skrbništvo od stresa pobacila. 

Milan i Severina se od 2013., kad su prekinuli vezu, spore na sudu i prepucavaju po medijima, a nedavno je puno prašine podigla Milanova tvrdnja da mu je Igor Kojić ispred kuće ostavio "sumnjivu napravu", a Severina se na društvenim mrežama požalila da je "od oca svog djeteta dobila neslužbeni status ubojice"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara