Šokantno: Novinar tiskanog medija otkrio Internet!

POD NASLOVOM "Šokantno! Na Internetu se prodaje kompletan alat za krađu auta" novinar auto-priloga Večernjeg lista otkriva svojim čitateljima "ekskluzivnu" vijest o tome kako se preko stranice www.zieh-fix.com može kupiti alat za provaljivanje u automobile.

Neovisno o činjenici da je prodaja takvog alata putem Interneta u Njemačkoj posve legalna (serveri na kojima je smještena stranica nalazi se u Njemačkoj, što je i dotični novinar mogao provjeriti u roku minute kad bi samo znao kako se to radi), novinar u stilu čuvene Severinine izjave "Fuj Internet" traži (valjda od vlasnika Interneta, koga li) "najstrožu zabranu prodaje tih proizvoda, a posebice njihovo reklamiranje na Internetu".

Svatko tko je iole upoznat s funkcioniranjem Interneta može se samo nasmijati ovakvoj "ekskluzivi", naročito kad se uzme u obzir da se preko raznoraznih Internet stranica mogu naručiti i puno "šokantnije" stvari od alata za provaljivanje u automobile, koje usput budi rečeno u svom poslu koriste bravari, koji su ujedno i jedini surferi koji putem navedene stranice mogu kupiti takav alat, jer se za svaku kupnju traži bravarska licenca.

Tako u budućnosti u nekom tiskanom mediju možete očekivati naslov "Šokantno! Preko Interneta se prodaje droga!", što je općepoznato svakom iole informiranijem surferu. Naime, putem nekih nizozemskih webova zaista se mogu naručiti svježe halucinogene gljive, koje za razliku od osušenih gljiva nisu na popisu zabranjenih tvari u Republici Hrvatskoj.

Nadalje, putem Interneta može se na trivijalan način doći do uputstava za pravljenje eksplozivnih naprava u kućnoj radinosti, kao i kupiti kemikalije potrebne za takvu rabotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od rijetkih stvari koje se još uvijek ne mogu naručiti putem Interneta je funkcionalan ljudski mozak, ali ne sumnjamo da će ta misteriozna osoba koja upravlja cijelim Internetom i od koje novinar Večernjeg traži "najstrožu zabranu" uskoro omogućiti i takvo što, pa će kolega napokon doći na svoje.

Dotad nam preostaje plašenje ionako informatički nepismene nacije "strahotama" koje su dostupne na (fuj) Internetu.

Neven Barković

(Foto: Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara