Sony predstavio PlayStation Move: Kao da držite pravi mač u rukama

Tekst: N.Š.
Foto: blog.eu.playstation.com

SONY je službeno predstavio svoj dugoočekivani PlayStation Move, čime želi ući na bogato tržište upravljača osjetljivih na dodir, na kojem je trenutno glavni igrač Nintendo, dok mnogi predviđaju da će u budućnosti prevladati Microsoft sa svojim sustavom Project Natal.

PlayStation Move se sastoji od malenih uređaja nalik na mikrofon sa svjetlećom kuglicom na vrhu. Preko njih korisnik upravlja igrom i upušta se u sasvim novi doživljaj virtualnog svijeta. Proizvod će biti dostupan na tržištu ove jeseni, a osnovni paket, u kojem će se nalaziti i PlayStation kamera te igra, koštat će oko 100 dolara. Vjeruje se da ovim potezom Sony želi pridobiti korisnike Microsoftova Natala i Nintendova Wiija.
"Smatramo da je prirodno očekivati da će mnogi prijeći s Wiija na PlayStation", rekao je Peter Dille, Sonyjev viši potpredsjednik za marketing.

Igre u kojima će se moći koristiti Move u početku će uključivati baratanje mačevima, oružjem, lukom i strijelom te tučnjavu. Cilj je pružiti igraču realan i precizan osjećaj u ruci koji će igraču pomoći da se bolje uživi u igru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara