Soraja nije znala da pjeva četničku budnicu: Mislila sam da je svadbeni marš

Screenshot: Youtube

SORAJA VUČELIĆ često je na naslovnicama regionalnih medija od kad je ušla u Big Brother kuću. Čitatelje je do sad najviše zanimala njena burna prošlost, no Soraja je ovaj put napravila incident upravo u BB kući. Tijekom izvršavanja tjednog zadatka u dvorištu, gdje stanari moraju glumiti izviđače i svaki dan podizati zastavu, Soraja je počela pjevušiti pjesmu koja jako nalikuje četničkoj budnici "Spremte se, spremte se četnici". Pri kraju videa, oko šeste minute (6.20), čuje se kako pjevuši melodiju sporne pjesme dok podiže zastavu. RTL Televizija ogradila se od ovog incidenta, jer je snimka prikazana na televiziji Pink, a za produkciju je zadužena tvrtka "Emotion".

Soraja: Ukoliko sam ikog povrijedila zbog neznanja, ispričavam se

Iz RTL su nam poručili kako Soraja nije imala pojma da je pjesma koju pjevuši četnička, jer nije znala ni riječi pjesme, već samo melodiju. Big Brother ju je pozvao u ispovjedaonicu. a ona se skoro rasplakala. Svima se ispričala, a odlučeno je da u showu ostane jer nikog nije svjesno povrijedila. Prema transkriptu razgovora koji nam je poslan iz RTL televizije, Big Brother je pozvao Soraju u ispovjedaonicu i upitao je ima li ideju o čemu je pjevala. "Ja ne znam točno ni riječi, znam kako ide, znam melodiju", izjavila je Soraja. Big Brotheru je rekla i kako bi otpjevala tekst pjesme da ga je znala, a u nastavku mu je otkrila kako misli da se radi o svadbenom maršu. Rasprava između Big Brothera i Soraje završena je njezinom isprikom. "Ukoliko sam ikog povrijedila zbog neznanja, iz neznanja, zbog pjevanja jedne pjesme, ispričavam se", zaključila je Soraja. 

Iz Emotiona nema nikakvih reakcija, iako je moto ovogodišnjeg Big Brothera "Ljudi bližnjeg svog". Na burne reakcije po forumima i na Youtubeu nije trebalo dugo čekati, a je li zaista riječ o četničkoj budnici, prosudite sami.

Ovo nije prvi put da natjecatelji reality showa na ovim prostorima pjevaju balkanske "naci poskočice". Prije nekoliko godina Matko je u hrvatskom Big Brotheru pjevao "Jasenovac i Gradiška Stara", nakon čega ga je Big Brother pozvao u ispovjedaonicu da se ispriča svima koje je ta pjesma uvrijedila i obeća da neće više, jer u protivnom leti iz kuće. Matko se ispričao i javno pokajao. Zanimljivo je da je "Jasenovac i Gradišku Staru" pjevao pijan dok je pored njega bio njegov dobar prijatelj Hamdija koji se zgrozio kad je čuo što Matko pjeva, jer ustaše su u Jasenovcu poubijale barem desetak tisuća Roma. Također, prije par mjeseci, Ekrem je u srpskoj "Farmi" pjevao "Vukovi su preko Drine" od Šerifa Konjevića, ratnu muslimansku budnicu iz prošlog rata, gdje su prekodrinski vukovi, naravno - Srbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara