Sovjetski nosač zrakoplova ide na aukciju

SRETNI ponuđač s aukcije koja će se održati u Kini kući bi se mogao vratiti s vlastitim ruskim nosačem zrakoplova, doduše pretvorenim u zabavni park s kino dvoranama i restoranima.

Kineski mediji su najavili da će aukcija za nosač zrakoplova Minsk početi na 16 milijuna američkih dolara (128 milijuna yuana). Minsk, rashodovani vojni brod sovjetskog doba, prvo je 1998. godine kupila jedna kineska tvrtka kako bi ga rastavila i iskoristila kao metalni otpad ali je potom prodan drugoj tvrtki koja je uložila milijune dolara kako bi ga pretvorila u turističku atrakciju.

Nosač zrakoplova pretvoren je u "Zabavni park nosač zrakoplova Minsk" s vojnom tematikom i prve je posjetitelje primio 2000. godine u Shenzhenu na jugu Kine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineska turistička agencija zabavni je park opisivala kao "skladan spoj upoznavanja s nosačem, vojne rekreacije i ozračja s ozračjem priobalja južne Kine". Glavne atrakcije na brodu su, među ostalim, torpeda i plesna skupina iz Rusije. Tvrtka koja je vodila park je, međutim, dospjela u stečaj u ožujku prošle godine a sud je odredio da se brod proda na licitaciji 22. ožujka.

Unatoč propasti vlasnika zabavni park je nastavio poslovati a za posljednjih kineskih novogodišnjih praznika privukao je 33.000 posjetitelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara