Spektakl u Splitu: Prljavo kazalište žarilo i palilo splitskom Rivom

Spektakl u Splitu: Prljavo kazalište žarilo i palilo splitskom Rivom

SINOĆ JE na Splitskoj Rivi održan spektakularni koncert legendarne grupe Prljavo kazalište pod nazivom "Reci evo sve za Hrvatsku" kojeg je Splićanima darovao Grad Split i Turistička zajednica grada za Dan domovinske zahvalnosti. Mladen Bodalec i njegovi kolege iz Prljavoga kazališta zaželjeli su da svojim nastupom što više ljudi, što se naposljetku i ostvarilo, pa su njihov koncert popratili deseci tisuća obožavatelja.

"Zbilja bih volio da na Rivi bude što više ljudi jer su dečki iz benda, uključujući i mene, u izvrsnoj formi. Splićani na nas nikada nisu gledali kao na 'purgere', nego su nas prihvaćali kao svoje i zbog toga smo se u ovom gradu uvijek osjećali ugodno i dobrodošlo, a razlog tome zasigurno jest i činjenica da na svakom od naših nastupa pokušavamo dati sve od sebe. Nadam se da ćemo nadmašiti očekivanja naše splitske publike", rekao je Mladen Bodalec, koji je nastupom počeo u žestokom ritmu i tako nastavio cijele večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Rivi je bila postavljena pozornica duga čak 15 metara, a za specijalno ozvučenje, koje je bilo jače od svih dosadašnjih na koncertima u Splitu, pobrinula se tvrtka "Cobra-ton" koja je postavila dva sustava razglasa, jedan na pozornicu, a drugi na sredinu Rive tako da je cijela publika, koja se brojala u tisućama, mogla čuti neke od svojih najdražih hitova. Na Rivu su došle sve generacije, i stari i mladi, a Prljavci, koji su ovom prilikom obilježili 30 godina svoga postojanja na hrvatskoj glazbenoj sceni, publici su osim starih hitova poput 'Marine', 'Ne zovi, mama, doktora', 'Sve je lako kad si mlad', 'Ruže hrvatske' i 'Lupi petama', predstavili i neke nove pjesme koje će se naći na nadolazećem albumu pod nazivom "Tajno ime".

No, unatoč 30 godina svoga postojanja, momci ni ne pomišljaju na umirovljenje, već planiraju nove projekte, nastupe i turneje. "Pred nama je ljetna turneja, a istovremeno intenzivno radimo na novim pjesmama. Pomalo nas hvata nervoza jer nismo sigurni kako će ga slušatelji prihvatiti. Nismo mijenjali gotovo ništa, album i dalje nosi tipičan zvuk 'prljavaca', imamo isti pogled na svijet kakvog smo imali i prije 30 godina, a tekstovi su nam i dalje upečatljivi i provokativni, govore o običnom čovjeku i njegovim svakodnevnim problemima", ispričao je Bodalec koji se publici od srca zahvalio na podršci koju grupa uživa već dugi niz godina."Ove godine slavimo trideset godina života s vama i na tome vam hvala", poručio je Bodalec sa pozornice, dok ga je splitska publika pozdravila glasno i sa ovacijama.

K.H.
Foto: Duje Stojak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara