SPIELBERGU FILMOVI POMAŽU U BORBI S VLASTITIM DEMONIMA

Američki redatelj Steven Spielberg vjeruje da je snimanje filmova njegov način suočavanja sa sudbinom nekih članova njegove obitelji te da mu ono pomaže u borbi s "vlastitim demonima".

U posljednjem broju njemačkog časopisa "TV Movie" objavljen je intervju sa 57-godišnjim Spielbergom koji je kazao kako je tijekom Drugog svjetskog rata za vrijeme holokausta poginulo 17 članova njegove obitelji, podrijetlom ruskih i austrijskih Židova.

"Filmovi poput "Schindlerove liste" pomažu mi da se suočim i nosim sa sudbinom poginulih i nestalih članova moje obitelji", rekao je Spielberg, objasnivši kako u filmovima često projicira vlastite noćne more. "Na taj se način borim s vlastitim demonima".

Američki je redatelj također kazao kako u svojim filmovima voli obrađivati "teške" teme. "Ne marim za troškove. Ono što me zanima je dobra realizacija ideje." Na pitanje novinara o posljednjem filmu "Terminal" u kojemu Tom Hanks glumi čovjeka koji živi u zgradi zračne luke, rekao je kako su ga ta priča i problem s kojim se suočava glavni lik jako zainteresirale. "Svi mi ponekad imamo osjećaj da smo na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", rekao je Spielberg o tom filmu nedavno prikazanom na festivalu u Veneciji koji je naišao na mlake ocjene kritičara.

(Hina) xmh ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara