Splićani se suznih očiju oprostili od Mrvice: Dobri duh Jadrolinije otišao u mirovinu

Splićani se suznih očiju oprostili od Mrvice: Dobri duh Jadrolinije otišao u mirovinu

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell

"ŠTO god trebate, ja sam tu za vas", gotovo svaki razgovor s putnicima i novinarima Ante Mrvica je završavao ovom rečenicom. Dobri duh splitske Jadrolinije danas je završio svoj posljednji radni dan i odlazi u mirovinu. Nakon 45 godina radnog staža došlo je vrijeme da kapetan napusti brod i da dođu neki drugi ljudi.

"Zadnji dan na poslu bio je kao cjelodnevna presica, moram vam priznati. Ali uspio sam se pozdraviti s upravom i kolegama na poslu. To je kao kad završite plovidbu i predate brod drugom kapetanu. Nije bilo suza s moje strane, ali su neki bili na rubu, jer sam, kako oni kažu, donosio dobro raspoloženje u kolektiv", rekao je Mrvica za Index i dodao da život ide dalje, i da nastavlja raditi bez obzira što je njegova karijera u Jadroliniji gotova.

"Takvog sam duha, sad će biti malo poljoprivrede, malo ću u ribu, a nastavit ću predavati i na fakultetu. Čovjek nikada ne smije stati. Ja sam od onih ljudi koji ne vole gubiti vrijeme, pa ako odem u ribe i uhvatim barem jednu lignju, nešto sam taj dan napravio", kaže Mrvica koji je mnoštvo putnika Jadrolinije, pogotovo otočana, znao i osobno, a njihove relacije prepoznavao je po stvarima koje su nosili.

"Ako nosi ružu, uvijek ide na Brač kod prijateljice", govorio je Mrvica bez kojeg splitska luka više nikad neće biti ista.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara