Split 2008. i dalje u revijalnom tonu, Doris opet u klanu Huljićevih

OVOGODIŠNJE 48. izdanje festivala zabavne glazbe Split 2008. održat će se na Prokurativama 4. i 5. srpnja, a slijedit će festivalsku formu koju su organizatori festivala uveli prošle godine. Tako će prva festivalska večer i ove godine biti posvećena klapskoj pjesmi, dok će na drugoj večeri zabavnih melodija zapjevati najpoznatiji hrvatski izvođači.

Kako ističe umjetnički direktor festivala Tomislav Mrduljaš forma uvedena prošle godine pokazala se uspješnom, tako da i ove godine s razlogom očekuje uspjeh novih festivalskih pjesama. “Koncepcija se od lani neće mijenjati, baš iz razloga jer se pokazala dobrom. Dakle, imat ćemo dvije večeri festivala i dječji festival koji će se održati u nedjelju, 6. srpnja. Na prvoj večeri, u petak 4. srpnja, koja nosi naziv 'Split u klapskoj pjesmi' nastupit će ponajbolje hrvatske klape koje će pjevati pjesme sa prošlih splitskih festivala, dakle one skladbe koje su na festivalskoj pozornici izvedene proteklih 47 godina. U subotu, 5. srpnja, na programu je večer zabavne glazbe na kojoj će ove godine biti izvedeno 28 pjesama. Biti će to sve nove skladbe i vjerujem da će publika i ove godine uživati u interpretacijama ponajboljih hrvatskih izvođača”, ističe Tomislav Mrduljaš.

Doris na splitskoj pozornici nakon dugogodišnje pauze

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz brojna poznata imena domaće estrade koja će zapjevati na Prokurativama ove će godine na festivalskoj pozornici nakon dugo vremena zapjevati Doris Dragović, koja svoj posljednji festivalski nastup bilježi 2003. godine, upravo na Splitskom festivalu kada je pjevala pjesmu “Teret ljubavi”. “Doris ima odličnu pjesmu “Svit ne more znat” koju je napisao mladi Ivan Huljić, na tekst svoje majke Vjekoslave, i jako sam sretan što je tu i što ćemo je ponovno vidjeti na pozornici. S obzirom da je dugo nije bilo drago mi je što će pjevati zaista sjajnu pjesmu i mislim da se upravo tom pjesmom Doris vraća u velikom stilu. Biti će to istodobno i debi mladog Ivana Huljića s jednom njegovom pjesmom”, dodaje Mrduljaš.

Ono što je poznato to su ovogodišnji dobitnici nagrade za izuzetan doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi. Nagrada je utemeljena 2005. godine i do sada su je dobili Zdenko Runjić, Josip Biskupović, Nikica Kalogjera, Vice Vukov, Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Zvonko Špišić. Ovogodišnji laureati su Đorđi Peruzović, Jakša Fiamengo i Oliver Dragojević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara