"Splitske vile" Kerumu poklonile gay božićno drvce

Foto: Splitske vile

SINOĆ kasno navečer je skupina građana koji se nazivaju "Splitskim vilama" ostavila ispred zgrade splitske gradske uprave, na Banovini, dar za splitskog gradonačelnika Željka Keruma - božićno drvce ukrašeno lancem duginih boja i fotografijama homoseksualnih poljubaca. Zvijezdu na vrhu drvca čini Kerumova fotografija.

"Samo što nije svanuo Božić u našoj prelijepoj, tolerantnoj i demokratskoj Hrvatskoj. Vrijeme je ljubavi, vrijeme praštanja, vrijeme darivanja. Splitske vile odlučile su u to ime gradonačelniku voljenoga grada podariti oprost za Split Pride u obliku božićnog drvca u duginim bojama kao podsjetnik na ljepotu različitosti kako boja, tako i ljudi, ali i znak da je nakon pljuska kamenja, boca, dimnih bombi i iščupanih oleandara u najlipšem gradu na svitu došlo vrime za dugu", poručuju "Splitske vile" u svom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurni smo da je gradonačelnik, sad već i član sabora, tijekom posljednjih mjeseci osvijestio činjenicu da zastupa ne samo heteroseksualne, već i sve homoseksualne, biseksualne, transseksualne i/ili transrodne kupce, pardon, građane i građanke Republike Hrvatske, čija su prava, slobode i tjelesna sigurnost svakodnevno ugroženi zbog njihove različitosti", dodaju.

"Kao što je pokazao ovogodišnji splitski Pride, i zagrebačkih dosadašnjih deset, kao i bezbrojne milijunske povorke ponosa LGBT osoba širom svijeta, pederi i lezbe više ne kane živjeti u ormarima tišine i laži, već u boljem i ravnopravnijem društvu. A njihov ponos, pokazalo se nakon splitskog Pridea, polako se uvlači pod kožu šutljive javnosti i daje joj glas. Ove su se godine, više i jače no ikad, podrškom oglasili pojedinci, osobe iz medija, i mediji sami. Shvatili su da je borba za LGBT prava borba za ljudska prava i borba za bolju Hrvatsku. Nadamo se da će se ova poruka napokon uvući i u premudre poglavarske glave koje smo tako pomno odabirali. Želimo vam demokratski Božić i ravnopravnu Novu 2012!", poručile su "Splitske vile".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara