Splitski festival ove godine samo s jednim debitantom

Splitski Vanilla Club jučer je ugostio mlade i agilne pjevače i pjevačice koji već imaju scenskog iskustva, no ovaj festival zabavne glazbe vide kao odskočnu dasku za eventualno ozbiljniju karijeru. Kako bi ostavili što više prostora estradnim zvijezdama, organizatori projekta - tvrtka Piano te Radio Dalmacija, odlučili su odabrati tek jednog debitanta koji će ove godine zapjevati na Prokurativama.

Glasači Radio Dalmacije su u moru nadobudnih Splićana s više ili manje pjevačkog talenta odabrali šest finalista, pa su u Vanilla Clubu zapjevali Mirko Ćorić, Nikolina Perković, Juliana Vujević i Jelena Kapetanović, a pobjedu je odnio Igor Cukrov, koji je splitsku publiku šarmirao i osvojio s nekoliko pjesama u pravom mediteranskom tonu.

Splitski festival održat će se od 5. do 7. srpnja na Prokurativama, a da su organizatori konačno odlučili vratiti stari sjaj toj nekad relevatnoj glazbenoj manifestaciji, svjedoči i popis izvođača, na kojem se nalaze Petar Grašo, Jelena Rozga, Danijela, Magazin, Giuliano, Goran Karan i mnogi drugi. Vjerojatno zahvaljujući poduzetnom duhu Tomislava Mrduljaša, koji se ovim festivalom bavi zadnjih nekoliko godina, svi su se "udarni" splitski izvođači vratili u igru, pa bi konačno bilo vrijeme da isto učine mediji i publika.

Fotografije s jučerašnje audicije možete pogledati u galeriji (gore desno).

D.K.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara