Šprajc vrhunski zeznuo Krstičevića koji ne želi reći koliko košta vojna vježba

Šprajc vrhunski zeznuo Krstičevića koji ne želi reći koliko košta vojna vježba
Screenshot: RTL

PRIJE dvije večeri, gost Zorana Šprajca bio je ministar obrane Damir Krstičević, s kojim je razgovarao o vojnoj vježbi Velebit 18, najvećoj od završetka Domovinskog rata, pa je Šprajca zanimalo koliko ona košta.

Krstičević nije odgovorio, već je rekao da se čeka analiza Glavnog stožera. Na pitanje o okvirnoj procjeni troškova, umjesto odgovorom, uzvratio je protupitanjem koliko košta Šprajcova emisija.

"Bez obzira na to što mi nismo dobili odgovor na pitanje koliko je porezne obveznike stajala najveća vojna vježba ikad, ne bi bilo fer da ministar ostane bez odgovora na pitanje koliko vlasnike RTL-a košta ova emisija, pogotovo ako sam čovjeku obećao odgovor", rekao je Šprajc.

Potom je dao jasan odgovor.

"Ministre, jedna emisija RTL Direkta, s direktnim i indirektnim troškovima, dakle i plaćama nas koji za nju rade, prosječno košta oko 2.100 eura, ili oko 15.500 kn po emisiji. To je dakako okvirna brojka koja zbog direktnih troškova danas može biti veća, a sutra manja, ali daje neku sliku naših troškova pa ako će to sad nekako pomoći da i MORH konačno izračuna makar okvirne i direktne troškove vojne vježbe Velebit 18, dakle bez plaća vojnika koji su u njoj sudjelovali, znamo da je to fakat komplicirano, nama će isto tako biti drago dobiti i objaviti i taj odgovor", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara