Srbi Novu dočekali uz Cecu i "pljuvanje" Čedomira Jovanovića

Cecu, koja je - kako javljaju srpski mediji - bila u odjeći koja "više otkriva nego pokriva" - Beograđanima su "priuštili" Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija. Osim Cecinih hvalospjeva srpskom premijeru Vojislavu Koštunici koji je, prema njezinim riječima, "ujedinio sve stranke i čitavu Srbiju", novogodišnju su noć u Beogradu obilježile i političke provokacije.

"Sebičan je onaj Čeda, sve sam troši, nikom ne da, pa visoku plaća cenu, da nahrani nos i venu." - riječi su pjesme izrecitirane na novogodišnjem dočeku, a koja je bila posvećena lideru srpske Liberalno-demokratske partije Čedomiru Jovanoviću. Pjesmu je izrecitirao pjevač grupe "Riblja Čorba", Bora Đorđević.

Kako javlja srpski B92, spomenuti stihovi nisu nikome zasmetali (osim možda prozvanom Čedi), jer su svi uglavnom došli zbog Cece, koju su ovog puta mogli slušati besplatno.

U svim većim gradovima Srbije, osim Vojvodine, Nova godina je dočekana na trgovima, uz vatromet i pjesmu poznatih srpskih estradnjaka. Predsjednik Srbije Boris Tadić novu je godinu dočekao u Pirotu, poručivši svima kako je te večeri "puno važnije i bolje slušati glazbu nego političke riječi".

S time se, očigledno, nije složio i Vuk Drašković, koji je na dočeku Nove godine iskoristio kako bi odaslao i koju političku poruku, pa je tako najavio kako "tajni u Srbiji više neće biti, kriminalci će biti tamo gdje im je mjesto, a Srbija će biti oslobođena od straha". 

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara