Srbi se ne mogu dogovoriti oko zadatka za drugi osnovne. Znate li vi rješenje?

Srbi se ne mogu dogovoriti oko zadatka za drugi osnovne. Znate li vi rješenje?
Foto: Twitter

NA TWITTERU se pojavio zadatak koji su dobili učenici drugog razreda jedne osnovne škole u Srbiji i razljutio mnoge tviteraše koji smatraju da taj matematički zadatak nema smisla.

"Maja ima nekoliko dinara. Tata joj je dao još 18, a mama još 27 dinara. Koliko joj novca nedostaje da bi kupila loptu koja košta 87 dinara?", pitanje je koje je postavljeno učenicima.

"Još jedan biser besmisla iz testova za osnovnu školu. Zadatak za II razred. Točan odgovor bi bio: moja sestra rado jede sira", napisala je tviterašica koja je podijelila fotografiju zadatka.

Rješenje koje je ponudio učenik i koje je ocijenjeno kao točno jest da je traženi X broj 37. 

"Nerazumno i apsolutno neprimjereno za drugi razred. Inače matematički odgovor bi bio da joj treba između jednog i 36 dinara, ovisno o tome koliko bi pretpostavili da već ima kod sebe tih nekoliko dinara", ljutili su se tviteraši.

"Nedostaje joj od 0-37 din jer nigdje ne piše koliko je dinara imala prije nego što su joj mama i tata dali novac. Znači tekst je ludilo ili učiteljica pojma nema", zaključila je jedna korisnica Twittera. 

"Ide dijete ulicom i nađe 20 dinara. Koliko će dinara na ulici naći četvoro djece?", šalili su se neki, a drugi se pitali: "82 RSD = 0.69565 EUR ... kakva je to lopta?"

"Kineska", nadovezali su se drugi. 

"Ne razumijem što je ovdje besmisleno", "Zašto besmisleno? Jasno je da je rezultat nebitan, bitno je kod djece razvijati istraživački duh pa ako je nekoliko zadataka za to potrebno, onda, što bi rekli u mojemu selu: Let it be", tvrdili su neki tviteraši.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara