Srbijanski tajkun kupuje Croatia Records?

VLASNIK TV Pinka i istoimene radiostanice specijalizirane za narodnjake, srbijanski tajkun Željko Mitrović, navodno je kupio hrvatsku izdavačku kuću Croatia Records, javlja srpski list Kurir.

Kurir piše da je vlasnik Pinka nedavno izgradio veliki filmski studio, otvorio avioprijevozničku tvrtku, tvornicu za proizvodnju DVD-ova i CD-ova, a kao posljednja Mitrovićeva akvizicija navodi se – Croatia Records.

Iako Mitrović u razgovoru za Kurir nije eksplicitno potvrdio kupovinu Croatia Recordsa, kazao je sljedeće: "Sviđalo se to nekome ili ne, narodi Balkana su suđeni jedni drugima. Poslije emisije 'Balkannet', jutarnjeg programa koji u jednoj emisiji objedinjuje četiri studija s teritorija ex-SFRJ republika, napravit ćemo i povezivanje na polju glazbene produkcije. Sljedećih dana doći će do realizacije jednog velikog poslovnog pothvata koji će značiti osvajanje glazbenog prostora Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir iz "dobro obaviještenih izvora" saznaje da će Pink krajem sljedećeg tjedna kupiti tvrtku Autor, koja je vlasnik 92 posto dionica Croatia Records, čime će postati većinski vlasnik te izdavačke kuće.

Tvrdnje Kurira pokušali smo provjeriti u Croatia Recordsu, ali u toj izdavačkoj kući se nitko ne javlja na telefonske pozive.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara