Sretni ljubimac: Mačak naslijedio 87 milijuna kuna

Foto: thesun.co.uk

ZAR NEKAD stvarno ne poželite da ste se rodili kao mačka? Ali ne bilo koja mačka. Bogata Talijanka Maria Assunta umrla je prošli mjesec pa joj je nedavno otvorena i oporuka. Maria je svoje pozamašno bogatstvo od oko 87 milijuna kuna ostavila - svojoj mački, pišu britanski mediji.

94-godišnja Talijanka nije imala živućih srodnika, a starost joj je uljepšavala maca lutalica koju je spasila par godina ranije. Maria je posjedovala mnoge vrijedne nekretnine po cijeloj Italiji, dionice i bankovne račune s ogromnim ciframa i sve je to ostavila mačku Tomassinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici Anna Orecchioni i Giacinto Canzona koji su sastavljali Marijinu oporuku objasnili su da po talijanskom zakonu, mačka nije mogla direktno naslijediti njezin imetak. Klijentica je zatim tražila da se nađe dobra udruga za životinje. Odvjetnici nisu uspjeli udrugu koja bi udovoljila Mariji, pa je mačku s novcem naslijedila medicinska sestra Stefania koja se brinula o starici posljednjih mjeseci njezina života.

"Odlučili smo da je Stefania najbolji izbor. Maria se sama uvjerila da ona voli mačke, a Tommasinu novac i ne treba. On je sretan ako ima svježeg mlijeka i mačijih kolačića", izjavili su odvjetnici. Stefania je rekla da nije imala pojma da je Maria tako bogata.

Tommasino je trenutno jedan od najbogatijih ljubimaca na svijetu. Najbogatiji je njemački ovčar Gunter koji je od svoje vlasnice Karlotte Liebenstien naslijedio oko 90 milijuna funti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara