Stari rockeri haraju ljestvicama zarade

Stari rockeri haraju ljestvicama zarade
PAUL McCartney ovih dana ima čak dva velika razloga za sreću: u 61. godini ponovo je postao otac, a godišnja zarada mu se popela na 40 milijuna funti.

McCartney je na čelu naboranih rockera koji su mladim pop pozerima pokazali kako se to radi - oni obilaze svijet turnejama i koncertima za koje se jedva mogu pronaći ulaznice.

I dok mu je supruga Heather ovih dana rodila djevojčicu, McCartney se popeo na vrh najnovije ljestvice zarade po Sunday Timesu, čime je pojačao svoj status najutjecajnije britanske pop-zvijezde.

Njegova zadnja svjetska turneja, koja je završila u lipnju u rodnom mu Liverpoolu, pokazala se zlatnim rudnikom pa je McCartneyjeva zarada porasla na 40.026 milijuna funti.

Philip Beresford, koji je sastavio nanoviji popis zarade, rekao je da će se Paul možda pomladiti zbog bebe i ostati u kontaktu s modernim trendovima.

"McCartney je iznenada počeo odlaziti na turneje koje su se pokazale kao najbolji put do velikih količina novaca, što rade i Rolling Stonesi", dodao je Beresford.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na top ljestvici među prvih deset ima još starih rockera - Sting, Phil Collins, Eric Clapton, Rod Stewart te Mick Jagger i Keith Richards.

Madonna vodi u ženskoj kategoriji bogatunki - zauzima šesto mjesto, koje dijeli s Eltonom Johnom.

"Većina tih starih rockera sada su se oslobodili pića i droge, pa napokon mogu vidjeti svoje obožavatelje. Prije dvadeset ili trideset godina bili su previše ušlagirani", kaže Beresford.

Po njegovim riječima, oni su uspjeli zadržati stare obožavatelje koji su zajedno s njima ostarjeli i obogatili se pa mogu "kreditnim karticama kupovati precijenjene ulaznice za koncerte".

Autor showa za glazbene talente Simon Cowell ostvario je ogromnu zaradu na obje strane Atlantika - u 2003. zaradio je 33,5 milijuna funti.

Robbie Williams, kojemu su ovogodišnja turneja i najnoviji ugovor za album donijeli 26 milijuna funti, na trećem je mjestu kao najbogatiji među mlađom generacijom pop zvijezda. On je jedina muška zvijezda ispod 50 godina među prvih 15 glazbenika bogataša.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara