Steinmetz sredio novu Tigru

STEINMETZ, jedan od najcjenjenijih Opelovih tunera, novim proizvodom pokušava razuvjeriti sve one koji smatraju da je Opel Tigra oduvijek bila i ostala isključivo ženski automobil.

Opel Tigra Twin Top spada u grupu automobila koji i u serijskoj varijanti bude emocije. Barem kada je u pitanju vanjski izgled, jer je interijer Tigre preslika Corsinog, što nikako ne može biti jaki tržišni adut. Međutim, upravo ovakvi automobili mogu poslužiti kao odlična baza za daljnji tuning, a sudeći po novostima tako misle i u Steinmetzu.

S obzirom da Opelov adut iz ulaznog CC (Coupe-Cabriolet) segmenta nećemo previše viđati na cesti, njemački tuner se poslužio tek osnovnim alatima na uređenju interijera. Već je Antigua plava boja dovoljno zamjetna, a pridodamo li tome atraktivne alu-naplatke, Tigra postaje slatka poput bombona.

U pogledu kotača nudi se nekoliko izvedbi, tip ST1 predviđa 16-inčne alu naplatke, dok se ST3 model nudi i u broj većoj inačici.  Kad su u pitanju pneumatici, Steinmetz preporuča renomirane proizvođače, i to Michelin i Continental (215/40 R17).

Modifikacije eksterijera nastavljaju se u vidu aerodinamičnog paketa koji čine novi odbojnici, dvostruki stražnji spojler i deblji pragovi. Nadalje, tu su još električno pokretani vanjski grijani retrovizori, te pomalo neukusni detalji u vidu kromiranog poklopca rezervoara za gorivo i mrežaste prednje maske od crne plastike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski ispušni sustav zasada nije u ponudi. Dostupni su tek nastavci u dvije izvedbe, dvostruki kružnog presjeka i jednostruki trapezoidalni. Puno veći efekt na izgled, ali i dinamiku u vožnji ima sportski kit za spuštanje vozila. Sportske opruge približavaju Tigru podlozi za 30 mm, a prema mišljenju Steinmetzovih stručnjaka, to je sasvim dovoljno za optimizaciju upravljivosti.

Na uređenju interijera se preporuča mašta vlasnika i odlazak nekim drugim proizvođačima, jer Steinmetz u katalogu nudi samo univerzalne dodatke. To su naravno aluminijski umetci, kao što je završetak ručice mjenjača, set pedala, ručica parkirne kočnice i letvice pragova. Naravno, tu su i unikatni tepisi s logom tvrtke, koji ruku na srce, jedini od svega navedenog imaju neku estetsku i praktičnu vrijednost u smislu oplemenjivanja Tigrinog interijera.

I za kraj recimo da svi navedeni proizvodi imaju pečat TUV-a, a dostupni su kod većih Opelovih dilera.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara