Što je to cushioning i zašto ste kreten ako to radite?

Što je to cushioning i zašto ste kreten ako to radite?

Foto: Instagram

PRVO se pojavio ghosting (kad vaš dojučerašnji partner nestane poput duha, bez riječi ili pozdrava), potom smo doznali za breadcrumbing (poruke koje šaljemo drugoj osobi bez ikakve namjere da se ozbiljno vežemo), a sad se sve više priča o cushioningu.

Cushioning je praksa po kojoj iako ste u vezi, sa strane imate nekoliko potencijalnih partnera. Ukratko, osiguranje ili jastuke (otud cushioning) na koje ćete pasti kad vas službeni partner ostavi. Te ljude zavlačite i dajete im nadu, iako ni sami niste sigurni hoćete li ikada biti s njima, no trebaju vam da se osjećate sigurno.

"Uh, zapravo je nevjerojatno koliko smo riječi izmislili za to da smo jednostavno šupci. Ovaj termin nastao je prošle godine kad je skupina djevojaka pričala s magazinom Babe o umijeću cushioninga, a otada je postala sve češća riječ u upotrebi", napisala je Cassie Murdoch iz Mashablea.

No cushioning nije nova pojava, tu je zapravo od pamtivijeka poznata kao varanje, samo je sad dobila moderno ime.

"Jedna je stvar ako ste na početku veze s nekim i niste sigurni kako će se stvari razvijati. Ako ste pak u ozbiljnoj vezi s partnerom, a još gore ako on misli da ste monogamni, davanje drugima nade da ste zainteresirani za njih nepošteno je i bezobrazno prema svima", nastavlja Murdoch.

Zbog pojave sve većeg broja aplikacija za spojeve danas je lakše nego ikada zavlačiti ljude, no to ne znači da je to u redu. Bez obzira na to kako nazivate to što radite, to ne znači da ste lukavi i zavodljivi jer uspijevate zavlačiti druge te osobu koja misli da je s vama u vezi. Cushioning nije toliko loš kao čisti preljub, no nije mnogo bolji.

Varate se i ako mislite da ćete vi imati koristi od njega. Jedini način da uživate prednosti prave veze jest da budete u pravoj vezi, a ako ste stalno "na vratima" to se neće dogoditi. Čak i riskiranje slomljenog srca bolje je od cushioninga, tvrdi Murdoch.

"Niste kauč. Nećete biti zaštićeni bez obzira na to koliko imate 'jastuka' oko sebe", zaključuje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara