Što nam sve pokušavaju podvaliti pod parfeme

Što nam sve pokušavaju podvaliti pod parfeme
Foto: Press

U DANAŠNJE vrijeme doslovno smo bombardirani sa svih strana ponudom raznih mirisa. Međutim, jeste li se ikada zapitali što zapravo kupujete?

Do sada nismo baš imali adekvatnu osobu koja bi nas mogla savjetovati u pogledu kupovine parfema, međutim dolaskom Hrvatske Parfemske Kuće na tržište situacija se znatno promijenila.

Tomislav Vrbanec iz Hrvatske Parfemske Kuće osvrnuo se na raznoliku ponudu mirisa u drogerijama i raznima trgovinama, kao i online prodajnim kanalima. U svojih 10 godina aktivnog sudjelovanja na parfemskoj sceni moram priznati da sam se nagledao svakakvih proizvoda. Bilo je situacija da su pojedinci uvozili već gotove mirise, te ih pretakali u bočice kod sebe doma. Kvaliteta mirisa tih proizvoda, ako se to uopće i može nazvati proizvodom, vrlo je upitna i iskreno se nadam da ćese početi štiti krajnji potrošači. Upravo je to cilj, vizija i misija Hrvatske Parfemske Kuće; brenda kojeg sam pokrenuo prije skoro 2 godine.

Radi Vaše sigurnosti savjetujem Vam da prilikom kupovine parfema i općenito proizvoda koji se nanose na kožu obratite pozornost na sljedeće:

 Uvijek kupujte proizvode od provjerenog prodavača. Parfemi kupljeni na cesti ili online nisu uvijek najbolji izbor ako nisu od provjerenog proizvođača ili distributera.

 Obratite pozornost na deklaraciju. Hrvatska je dio EU i potrebno je pridržavati se svih propisanih Zakona i normi. Na deklaraciji uz sve ostalo mora biti obavezno navedeno naziv i adresa proizvođača, datum proizvodnje, rok valjanosti, broj proizvodne šarže te puni naziv distributera sa svim kontaktima.

 Svi kozmetički proizvodi, a toj skupini pripadaju parfemi, moraju biti zdravstveno ispravni, te pravovremeno upisani u Europski registar.

 Analize kvalitete, sigurnosno tehnički list te sastav proizvoda slobodno i s pravom prema zakonu o zaštiti proizvođača moraju Vam biti dostupni na zahtjev prodavatelja.

Sve se više pojedinaca u posljednje vrijeme pokušavalo i pokušava se baviti proizvodnjom parfema. Ne kažem da ti proizvodi nisu dobri, međutim smatram da je za proizvodnju parfema izuzetno važno iskustvo, znanje, higijensko sanitarni uvjeti, te ispunjavanje svih normi koje propisuje EU. Svi klijenti brenda Hrvatske Parfemske Kuće koji se odluče na proizvodnju Vlastitog brenda parfema mogu biti sigurni da njihovi proizvodi zadovoljavaju apsolutno sve uvjete za stavljanje proizvoda na tržište u bilo
kojoj zemlji članici EU.

Nadam se da sam Vam barem malo uspio skrenuti pažnju na kvalitetu proizvoda koje kupujete, te da ćete sljedeći put biti oprezniji radi Vlastite sigurnosti. Jer nije svejedno kakav proizvod stavljamo na vlastitu kožu, brinite o njoj radi vlastitog zdravlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?