Što se dogodi kad Kineskinja zapjeva turbofolk?

Dvadesetogodišnja Chi Xsiao Yin izazvala je veliku pažnju u Banja Luci, jer je vjerojatno jedina Kineskinja na svijetu koja pjeva narodnjake, i to vrlo dobro, barem tako kažu oni koji su prisustvovali njenim nastupima. Iako je u početku imala problema s izgovorom srpskog jezika, pogotovo sa slovom "r", uporna vježba urodila je plodom, pa mnogi koji je slušaju u početku i ne primjećuju da se radi o djevojci iz Kine, piše srpski Blic.

Dolaskom u Banja Luku shvatila je kako joj turbofolk leži puno bolje od kineskih pjesama, a u stvaranju zaista neobične karijere velika su joj podrška obitelj i prijatelji. "Prijatelji iz Kine znaju da sam ovdje legenda, ali mi stalno govore da ne pjevam besplatno. Zasad je ljudima zanimljivo to što sam Kineskinja, ali vidjet ćemo kako će se stvari razvijati", kaže Chi Xsiao Yin za Blic.

Iz Kine je došla prije pet godina, a trenutno radi u prodavaonici koja je u vlasništvu njenih roditelja. "Roditelji nemaju ništa protiv mog pjevanja, ali činjenica je da su troškovi veći od zarade. U Banja Luci mi je super, navikla sam na domaću hranu, a obožavam čvarke, kajmak i sarmu", kaže kineska pjevačica.

U njenom repertoaru nalaze se pjesme svih vodećih turbofolk pjevačica, od kojih joj je Ceca najdraža. Najveća srpska zvijezda izjavila je kako je oduševljena što jedna Kineskinja pjeva njezine pjesme, a posebno joj je drago bilo kad je Chi za nastup na HTV-u odabrala upravo njenu pjesmu "Grome moj". Inače, u repertoaru najneobičnije turbofolk pjevačice nalaze se i pjesme Nine Badrić, koja joj je ujedno i najdraži hrvatski izvođač.

D.K.
Foto:Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara