Stradun zavoren, snimanje počelo: Pogledajte kako izgleda set Star Warsa

Stradun zavoren, snimanje počelo: Pogledajte kako izgleda set Star Warsa

Foto: HINA / Nikša MILETIĆ

SNIMANJE scena osmog nastavka planetarno popularnog filmskog serijala "Ratovi zvijezda" u Dubrovniku počelo je u kasno poslijepodne i zbog toga je u 18 sati zatvorena i najpoznatija dubrovačka ulica Stradun.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je istaknuo kako se Stradun zatvara ''zbog značajne filmske produkcije''.

''Grad Dubrovnik je grad koji je omogućio da se produkcija odvije po njihovom planu i programu. Mi smo prihvatili njihova pravila igre. Nismo ni na koji način onemogućili njihov projekt, a sretni smo da se napravi. Ne znamo točno ni koja je produkcija, ni što će se događati, stojimo iza toga da je to važno i da je produkcija u okviru proračuna RH. Sama po sebi izaziva ogroman interes javnosti'', odgovorio je Vlahušić na novinarski upit o zatvaranju Straduna za potrebe snimanja filma ''Space Bears'', što je kodni naziv za osmi nastavak filmskog serijala ''Star Wars'', odnosno Ratova zvijezda.

Vlahušić je ustvrdio i kako je sretan jer je s ljudima koji žive i posluju u povijesnoj jezgri potpisano oko 120 ugovora bez većih problema, kao i zbog činjenice da je za potrebe ovog projekta angažiran veliki broj Dubrovčana.

''Posebno me veseli i činjenica da su preko 70 posto dosadašnjeg posla napravili Dubrovčani. Cijeli set, najveći dio su napravili ljudi iz Dubrovnika'', rekao je Vlahušić.

Snimanje scena Ratova zvijezda u Dubrovniku trajat će do 17. ožujka, a snimat će se u kasnim popodnevnim i noćnim satima. Kretanje povijesnom jezgrom bit će zbog toga ograničeno, a na ulazima u Grad na Pilama i Pločama postavljene su informativne table s preporučenim rutama kretanja.

Za potrebe neometanog  snimanja angažiran je i veliki broj zaštitara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara