Strani mediji prenijeli vijest o Ivi Josipoviću u crtiću: "Nisam bio lik poput Paje Patka ili Mikija Mausa"

Tekst: N.Š.
Foto: AFP/ disney.go.com

VIJEST o hrvatskom predsjedniku koji je svoj glas "posudio" za Pixarov crtić, obišla je svijet. "Ivo Josipović našao je nov način kako bi prenio svoju poruku", stoji u izvještaju agencije AFP. Srpskim je medijima također bila zanimljiva Josipovićeva uloga naratora kratkog crtanog filma "Dan i noć" koji prethodi "Priči o igračkama 3". Dnevnik Alo pita se je li i srpski predsjednik Boris Tadić dobio istu ponudu? Naime, Pixar preporučuje da glas naratora daje osoba koja je istaknuti političar u svojoj zemlji. U Češkoj je svoj glas posudio Vaclav Havel, a u Ukrajini se pregovaralo s Julijom Timošenko.

"Došli su tu u ured i bili smo za minutu gotovi"

Josipović je svoj dio snimio prije mjesec dana, a cjelokupno snimanje trajalo je oko pola sata. "Došli su tu u ured i bili smo za minutu gotovi. To je kratki tekst. To su tražili i od drugih istaknutijih ljudi, svoj glas su dali Havel, Timošenko. Željeli su u Pixaru da u svakoj zemlji to bude netko od čelnika", izjavio je predsjednik za Index. U crtiću izgovara rečenicu: "Najljepše stvari u životu su nam još nepoznate i zato se ne trebamo bojati nepoznatog, već ga trebamo istražiti".

"Mediji imaju svoje kriterije"

"To je bilo u formi naratora, nisam bio lik tipa Pajo Patak ili Miki Maus. Poruka koju izgovaram je nemojte se bojati nepoznatog, ne bojte se budućnosti. To je jedna poticajna poruka upućena djeci", rekao nam je Ivo Josipović koji za odrađeni posao nije uzeo honorar. Kad smo mu rekli da su vijest prenijele i strane agencije, samo je skromno komentirao kako "mediji imaju svoje kriterije". "Ne bih želio previše ulaziti u to", rekao nam je predsjednik Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara