Street Race stiže na Grobnik

STREET RACE karavana, nakon uspješnih posjeta Zagrebu i Osijeku, ovaj vikend dolazi na Grobnik pokraj Rijeke.

Treće izdanje ovogodišnjeg 402 Street Race-a održava se 30. i 31. srpnja, a prema dosadašnjem iskustvu i popisu prijevaljenih natjecatelja, očekuje nas obilje uzbuđenja na užarenom grobničkom asfaltu.

Program po dobro poznatom programu započinje od 10 sati ujutro, a pored jedine legalne i licencirane auto utrke ubrzanja u Hrvatskoj (402 Street Race) uključuje slijedeće dicipline:

402 Street Style - natjecanje u vizualnom tuningu automobila,
Db Drag - natjecanje u glasnoći ozvučenja automobila,
Burnout - natjecanje u spaljivanju automobilskih guma,
NightGlow - natjecanje u osvjetljenju automobila.

Iako do početka ima još nekoliko dana, interes natjecatelja je i ovaj put iznad očekivanja. Do sada je prijavljeno dvjestotinjak automobila, pa se zbog kapaciteta ograničenih vremenom očekuje skoro zatvaranje prijava.

Za one koji nisu bili u Osijeku, recimo da je na tamošnjoj utrci Lovro Badurina s Lotusom apsolvirao stazu od 402 metra za 11,92 sekunde i tako postao rekorder natjecanja. Rekord je postignut i u sklopu Burnout natjecanja gdje je Igor Mrđenović uspio paliti gume na svojoj Ford Sierri u neprekidnom trajanju od 15 minuta i 40 sec.

Kao i na prošla dva natjecanja, svoj nastup najavio je i CPL Index Racing Team, koji u Rijeku dolazi u punom sastavu. Također, CPL u petak u Caffe bar-u Karolina na riječkoj rivi organizira CPL Street Show na kojem će biti prisutni svi timovi. Pridodamo li svemu tome dolazak dvaju pravih dragstera i tima s nabrijanim corvettama, na Grobniku nas očekuje pravi spektakl.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara