Streetka i kao coupe

PONUDIVŠI tvrdi krov za svoj najatraktivniji model, Ford je stigao konkurenciju i učinio Streetka jednim od najpoželjnijih automobila u klasi.

Novost u ponudi čini Streetka podiže vrijednost modela na novu razinu, jer je sad riječ o automobilu koji objedinjuje dvije koncepcije. S dodatkom tvrdog krova roadster se pretvara u klasični coupe u mini izdanju.

Tvrdi krov ima svega 24 kg i njegova osnovna struktura je vakumski modeliran umjetni materijal. Ford je oblikovao tvrdi krov kako bi uskladio sve relevantne zakonske propise kao i svoje vlastite kriterije glede sigurnosti.

Podizanje tvrdog krova izvodi se u nekoliko jednostavnih poteza. U Fordu naglašavaju da  je s obzirom da su žene većinom kupci Streetka, posebna pažnja posvećena operacijama postavljanja i uklanjanja krova. Stoga je  provedeno istraživanje u kojem su žene pomogle pri oblikovanju, a krajnji rezultat je činjenica da dvije osobe sitnije građe mogu maknuti krov bez većih problema.

Tvrdi krov biti će dostupan na nekoliko europskih tržišta već od prosinca 2003. godine. Cijena tvrdog krova u Njemačkoj je 1.750 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fordova beba Streetka uzrokovala je senzaciju kada je predstavljena uz pomoć Kylie Minogue. Otkako je započela prodaja, prodano je više od 12.000 automobila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara