Stručnjaci: Ove jednostavne poslovne ideje donijet će milijune ljudima u 2019.

Stručnjaci: Ove jednostavne poslovne ideje donijet će milijune ljudima u 2019.
Foto: Instagram

AKO BISTE se u novoj godini htjeli obogatiti, istraživači poslovnih trendova otkrivaju najbolje poslovne ideje za 2019. godinu. Do njih su došli proučavajući trendove i praznine na tržištu u narednoj godini.

Dobro se zna da je veganstvo u trendu, što znači da će skočiti potražnja za jelima baziranima na biljkama, sve više se priča o alternativama plastici, a pojavila se i potreba za aplikacijama koje pomažu u digitalnom detoksu.

Mušterije biste mogli steći i ako se okrenete uzgoju sobnih biljaka inspiriranih 70-im godinama prošlog stoljeća te minimalističkom dekoru. Kad je riječ o industriji kozmetike, personalizirana kozmetika i microblading će postati još veći trend, kao i luksuzna njega za kućne ljubimce.

"Naša lista najboljih poslovnih ideja namijenjena je poduzetnicima u nastajanju koji se još nisu sjetili ubojite ideje za start-up. Naši stručnjaci predviđaju da bi vam ove ideje mogle donijeti milijune", rekla je Lucy Wayment sa stranice koja se bavi poslovnim trendovima Startups.co.uk.

"Postoje brojni neobični i divni načini da ispunite potrebe britanskih potrošača. Od kintsugija do macraméa, 2019. mogla bi biti godina kada počinje vaš uspjeh", dodala je.

1. Hrana na bazi biljaka

Veganstvo i prehrana na bazi biljaka ove godine postaju mainstream, piše Daily Mail, koji dodaje da su ljudi sve više opsjednuti hranom bez mesa. Brojne su mogućnosti za nove poslove koji kapitaliziraju činjenicu da postoje neistražena područja tog trenda, dodaju.

2. Alternative plastici

Nakon emitiranja BBC-jevog dokumentarca Plavi planet i Velika Britanija objavila je rat jednokratnoj upotrebi plastike. Razvoj alternativa koje se mogu reciklirati i aplikacija koje mogu smanjiti upotrebu jednokratne plastike neke su od isplativih ideja.

3. Nanoblading

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Agnes Permanent_official (@agnespermanent)

Gotovo trajno rješenje uređenja obrva veliki je trend, a u 2019. godini trebalo bi biti veoma isplativo. Dok se microblading sastoji od ispunjavanja praznina u obrvama pigmentom, microfeathering pruža prirodniji završni dojam, a sitni rezovi za boju stvaraju se samo kod korijena dlake. Nanoblading pak koristi još manje igle za iscrtavanje dlačica bliže površini kože. Prema nekim procjenama, Britanke godišnje troše oko 1500 kuna na uljepšavanje obrva pa je očito da je ovo polje na kojem novca ima.

4. Personalizirana kozmetika

5. Kintsugi 

Riječ je o japanskoj metodi uljepšavanja pokvarenih stvari. Iako se isprva odnosila na staklene predmete, danas se odnosi na sve više stvari, posebice jer su u 2019. recikliranje i cirkularna ekonomija sve važniji.

6. Digitalni detoks

7. Lončanice

8. Američki sportovi

9. Online tečajevi i konzultantski poslovi

10. Inkluzivne dječje igračke

11. Život s manje stvari

12. Luksuzna njega za ljubimce

13. Personalizirane aplikacije za zdravlje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara