Stručnjaci upozorili: Ova glumica je najopasnija osoba na internetu 2019. godine

Stručnjaci upozorili: Ova glumica je najopasnija osoba na internetu 2019. godine
Foto: EPA

GLUMICA Alexis Bledel najopasnija je osoba na internetu, prema istraživanju kompanije za online sigurnost McAfee.

Glumica poznata po simpatičnim ulogama Rory Gilmore u "Gilmoreicama" te Lene u filmu "Čarobne hlače" ove godine na internetu nije se pokazala toliko bezopasnom jer se njeno ime pronašlo na stranicama zaraženim virusima više nego ime bilo kojeg drugog celebrityja.

Na drugom mjestu našao se voditelj James Corden, zatim slijede glumice Sophie Turner i Anna Kendrick te Lupita Nyong’o, voditelj Jimmy Fallon, Jackie Chan, reperi Lil Wayne i Nicki Minaj te glumica Tessa Thompson na desetom mjestu.

Ovo istraživanje upozorava na opasnosti klikanja na sumnjive linkove i posjećivanja sumnjivih stranica. Zlonamjerni ljudi često povezuju poznata imena s virusima i malwareima kako bi natjerali obožavatelje da kliknu i nasjednu na prevaru.

Stručnjaci kažu da se Bledel ove godine našla na vrhu ljestvice vjerojatno zbog njene uloge u popularnoj seriji "The Handmaid's Tale".

Bledel je tako uzela mjesto Ruby Rose koja je prošle godine predvodila ljestvicu, a zanimljivo je da su ove godine reality zvijezde poprilično sigurne pa se tako primjerice Kourtney Kardashian našla tek na 222. mjestu iako je prošle godine bila među prvih 10.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara