Subaru i Bertone najavili premijere u Ženevi

OVOGODIŠNJI salon automobila u Ženevi donosi pregršt noviteta. Uz nekoliko svjetskih premijera Subaru i Bertone će javnosti predstaviti dva coupea. Iako obavijeni velom tajne, proizvođači su odlučili izaći u javnost sa skicama budućih modela.

SubaruSubaru je posebno tajnovit, kad je u pitanju njegov najnoviji koncept. Sve što je poznato je da je riječ o coupe modelu, koji će veličinom odgovarati Imprezi.

Dakle, riječ je o četverosjedu, koji bi vrlo lako mogao postati nova uzdanica marke.

Naravno, ukoliko zaživi serijska proizvodnja.

Koncept zasad još nije dobio pravo ime, tek je poznato da se cijeli projekt vodi pod imenom B11-S, i da će premijerno biti prikazan 4. ožujka u 9.30 sati na štandu subarua.

Glavni cilj ovog projekta je razvoj imidža marke, jer Subaru u posljednje vrijeme pokazuje znakove izgubljenosti.

To se prije svega odnosi na dizajn posljednjih generacija modela, koji su mnogi dočekali na nož.

Ukoliko B11 naiđe na pozitivnu kritiku, Subaru bi u vrlo kratkom roku mogao redizajnirati svoje najvažnije modele, a najvjerojatnije i ubaciti pokoji novi.

Bertone
(Slika se nalazi na vrhu)

U posljednjih nekoliko godina Bertone je sve aktivniji, pa je tako postalo sasvim normalno da na svakom većem salonu gostuje s novim konceptom.

Ove godine Bertone je pripremio još jedan coupe naglašenog sportskog dizajna.

Arhitektura automobila podijeljena je na dvije cijeline. Prednji dio vozila u potpunosti je podređen ugradnji motora, dok je prostor za putnike pomaknut maksimalno prema stražnjem kraju.

Sličnu filozofiju gradnje mogli smo vidjeti i kod ostalih dizajnerskih kuća, pa se može reći da je riječ o svojevrsnom trendu.

Remekdjelo talijanske škole dizajne pokretati će njemački tehnički dragulj, odnosno BMW-ov V8 agregat od 400 KS.

Koncept će biti otkriven 4. ožujka u 15.15 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara