Sudbonosno "da" i poljubac: Slovenske maškare vjenčale Boruta Pahora i Jadranku Kosor

Foto: Mirjam Bezek-Jakše, dolenjskilist.si

I DO toga je jednom moralo doći. Slovenski premijer Borut Pahor i njegova hrvatska kolegica Jadranka Kosor jučer su se vjenčali u slovenskoj Metliki.

Naravno, vjenčanje nije bilo pravo, nego ono "maškarano", a poznato je da je na karnevalu sve dopušteno. Pahor je pod punom spremom i sa svojom svatovskom svitom po mladu oko 12 sati otišao preko granice u hrvatski Jurovski Brod.

Hrvatska premijerka nije razumjela slovenskog matičara

Kako piše 24ur, slovenskog premijera je u Hrvatskoj dočekala vesela gomila. Mladenci su potom prešli preko službenog graničnog prijelaza te su došli na trg u Metliki gdje su zaradili ovacije okupljenog mnoštva. Mali problem je nastao, jer hrvatska premijerka ne razumije slovenski jezik pa su joj morali prevoditi što je rekao matičar.

Kada je sve shvatila, rekla je sudbonosno "da" i za cijeli život se vezala uz Pahora te poljubila slovenskog premijera. Vjenčanje su oduševljeno pozdravili kako Slovenci, tako i okupljeni Hrvati te se nadaju još boljim odnosima među državama. Kada ih je službeno priznala državna Slovenija tada su mladenci svoj odnos morali izmiriti i s Bogom.

"Vama Jaca, nama janjca!"

Svečani dio crkvenog vjenčanja je obavio slovenski župnik, ali su nadgledali i hrvatski duhovnici. Cijeli obred nije mogao proći ni bez demonstracija protiv premijerke, koje su ovih dana vrlo popularne, a parole su se malo razlikovale od onih koje čujemo ovih dana na ulicama hrvatskih gradova. "Vama Jaca, nama janjca!, "Dan je redni, mi smo gladni" i "Ja sam gladan, Jaco!" pisalo je na transparentima u Metliki. Boruta Pahora to nije jako diralo i samo se nasmijao dok mu je zatvorenik iz Guantanama, kojega je poslao Obama, čistio cipele.

Nakon službenog dijela mladenci su se zaputili na večeru gdje im je pripremljeno pravo domaće slavlje. Stanovnici su donijeli domaće delicije, žene su ispekle kolače, vino je teklo u potocima, pjevalo se i plesalo kao u dobrim starim vremenima.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara