Suha koža trpi

SUHOJ koži nedostaje lipida te se zato javlja osjećaj zatezanja i ljuštenje, a njena je površina gruba i gubi sjaj. Kako bi koža ponovno postala normalna, potrebno je potaknuti tvorbu lipida.

S problemom suhe kože najčešće se susrećemo u zimskim mjesecima, a neke osobe imaju suhu kožu tijekom cijele godine. Uslijed nedostatka međustaničnih lipida bilipidne strukture u međustaničnim prostorima su narušene zbog čega se ubrzava hlapljenje vode i stanice su međusobno slabije povezane. Posljedica je zatezanje, ljuštenje, crvenilo, osjetljivost i propusnost kože te nedostatak vode.

Vichyjevo rješenje je linija Nutrilogie, intenzivna hranjiva njega s patentiranim aktivnim sastojkom Sphingo-lipid i tehnologijom oleosoma koja je osnova njene upijajuće i nemasne teksture. 

Njege Nutrilogie uz Sphingo-Lipid sadrže i spoj hranjivih biljnih ulja koja dodatno njeguju suhu kožu, a sve je skupa "zapakirano" u tzv. oleosome koji omogućuju lakše prodiranje aktivnih sastojaka kroz gornje slojeve epidermisa i njihovo ciljano oslobađanje u dubljim slojevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njege Nutrilogie dostupne su u 4 varijante: Nutrilogie 1 za suhu kožu, Nutrilogie 2 za vrlo suhu kožu, Nutrilogie baume, balzam za izrazito suhu i osjetljivu kožu te Nutrilogie levres, njega za suhe i ispucane usnice

Nutrilogie baume je Vichyjeva inovacija za njegu izrazito suhe i osjetljive kože. Riječ je o kremastoj i bogatoj U/V teksturi nove generacije koja tvori zaštitni sloj na izrazito suhoj i osjetljivoj koži.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara